3 tips om je bedrijf te verkopen

07/09/2020
|
114
selling a business

Het vooruitzicht van de verkoop van uw bedrijf kan overweldigend lijken. De manier waarop je je voelt over de verkoop van uw bedrijf zal waarschijnlijk worden gekoppeld aan uw motivatie om dit te doen. Of u het bedrijf naar groot succes hebt geleid en u hebt beslist u uit op bovenkant wilt gaan of u zich op een andere onderneming beweegt, kan het voorbereiden van uw zaken voor verkoop en het doorlichten van potentiële kopers spannend zijn. Als u met pensioen gaat, kan dit ook een spannende, zij het bitterzoete tijd zijn.

Als echter een onverwachte omstandigheid van het leven of slechtere dan verwachte winsten de verkoop dwingen, dan kan het proces van de verkoop voor exponentieel meer stress zorgen. Ongeacht de motiverende omstandigheden, zal er zeker enige stress in de verkoop van uw bedrijf zijn. Het verkopen van uw bedrijf zal een tijdrovend proces worden met veel bewegende onderdelen en details die je niet kan veroorloven om over het hoofd te zien. Maar er zijn enkele tips die u volgen om het proces minder stressvol te maken.

1. Zoek juridische en financiële expertise.

In de eerste plaats, ongeacht wat de katalysator voor de verkoop is, het is van cruciaal belang om de nodige financiële, juridische, fiscale en zakelijke adviserende professionals in te huren om ervoor te zorgen het proces zo soepel mogelijk verloopt. Er zullen veel details komen waarvoor je misschien niet voorbereid zijn, dus het hebben van de juiste middelen zal essentieel zijn.

Gerelateerd nieuws  Hou de financiën van je onderneming gezond!

2. Hou het stil.

Als u in een bedrijf waar een verkoop uw klanten in paniek modus kan sturen, is het waarschijnlijk het beste om een dreigende verkoop stil te houden totdat u een koper hebt geïdentificeerd en de details van de verkoop hebt afgerond. Dat bepaalt ook hoe u uw klanten voorbereid voor een nieuwe eigenaar.

3, Huur een professionele zakelijke makelaar om u te helpen met het verkopen van uw bedrijf.

Een zakelijke makelaar zal helpen uw bedrijf markt zichtbaarheid geven waar u het wilt en zal uw kansen op het vinden van de beste koper te verhogen. Een makelaar kan u ook helpen bij het instellen van een realistische vraagprijs, en u helpen met het op de markt brengen van uw bedrijf en contact opnemen met potentiële kopers voor u.

 

Wilt u meer weten over uw bedrijf verkopen? Neem dan contact op met bundel en bekijk hun 6 stappenplan voor de verkoop van een bedrijf

 

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!