5 dingen voor als je kind naar de dagopvang gaat

05/01/2022
|
104
kinderdagverblijf den haag

Je kind naar een kinderdagverblijf brengen is een hele stap in de ontwikkeling. Niet alleen moeten jij en je partner weer aan het werk na het zwangerschapsverlof, maar je kind gaat ook leren om met andere kinderen te spelen. Wellicht heb je wat aan de volgende adviezen om het soepel te laten verlopen.

Kies ruim van tevoren een kinderdagverblijf

Een goede voorbereiding scheelt al behoorlijk wat stress. Ga ruim van tevoren naar een geschikte dagopvang voor jouw kind. Veel kinderdagverblijven zitten namelijk al vol. Als je op tijd begint, heb je ook nog even de tijd om te bespreken wat jullie zoeken en wat het kinderdagverblijf Den Haag te bieden heeft.

kinderdagverblijf den haag

Laat de controle varen

Nu moet je leren vertrouwen op de kundigheid van de leidsters van de kinderopvang. Zij weten prima wat te doen als een kind niet eet of slaapt. Ook weten zij hoe ze een veilige en fijne omgeving kunnen creëren. Zij begrijpen je ook dat je het moeilijk vindt om je kind los te laten en kunnen je geruststellen.

Oefen de routine

Het is goed om je ochtendroutine te oefenen voordat je kind écht naar het kinderdagverblijf Den Haag gaat. Zo weet je precies hoeveel tijd je hebt om alles in gereedheid te brengen. Denk aan wassen, aankleden, eten, nog eventueel een luier verschonen, et cetera. Dat kan soms langer duren dan je aanvankelijk dacht. Ben je geen ochtendmens? Leg dan al kleren klaar en zorg dat de spulletjes voor je kind in gereedheid zijn.

Gerelateerd nieuws  De nieuwste trends en technieken voor duurzaam bouwen

Doe een wendagje tijdens het verlof

Net als het oefenen van de ochtendroutine kan je kind al een keer een ochtend of middag naar het kinderdagverblijf Den Haag om er te wennen. Doe dit nog tijdens je verlof. Mocht er namelijk iets misgaan, dan hoef je niet meteen weer weg van je werk. Dat zorgt voor de nodige rust in je hoofd.

Laatste check van het rugzakje

Je hebt vast al de nodige keren de luiertas ingepakt voor je kind, maar het is wel even fijn om ’s ochtends nog even te checken of je alle spullen in de tas hebt gestopt. Denk aan luiers, doekjes, een extra setje kleding en voeding. Een goede motoriek is ook belangrijk voor je kind. In het artikel "Spelenderwijs motoriek van peuter stimuleren" kun je hier meer over lezen.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

|
Algemeen

De beste beautytips op een rijtje

|
Algemeen

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

|
Algemeen

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!