Een kamer binnen je huis kan snel saai worden, als jij iemand bent die graag vernieuwing wilt brengen dan is behang een van de beste manieren om dat te doen. In plaats van een nieuw likje verf kun je met behang ook nog eens een hoop nieuwe patronen aan je huis toebrengen. Afhankelijk van hoe je het behang plaatst kun je een kamer groter of kleiner laten lijken. Wil jij weten hoe jij behang kunt gebruiken en wat het precies is? Lees dan deze blog.

Behang, wat is het

Behang is een manier om patronen en kleuren op je muur te krijgen zonder te verven. Behang kan uit veel verschillende materialen bestaan maar papier of canvas zijn het meest populair. Behang wordt dan met een speciale lijm aan de muur gelijmd. Behang is een goede manier om je kamer een andere look en feeling te geven, letterlijk aangezien je veel verschillende texturen kunt hebben voor behang.

Verander je kamers met behang.

Je kunt met verschillende kleuren veel bereiken. Een goede combinatie van patronen en kleuren kan een kamer helemaal anders laten lijken. Veel mensen weten al dat je met behulp van lichte kleuren een kamer groter kan laten lijken. Maar wist je dat het omgekeerde ook waar is? Je kunt met behulp van donkere kleuren een kamer knusser en gezelliger laten lijken. Behalve dat je een kamer groter of kleiner kunt laten lijken kun je veel meer met behang en kleuren bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een kamer met een erg hoog plafond wat kleiner laten lijken door de muren licht te hebben en het plafond donker te maken. Zo maak je het knusser en gezelliger door simpelweg wat met kleuren te spelen. Behalve kleuren brengt behang ook textuur in je kamer, er zijn dus enorm veel toepassingen voor behang.

Lees ook:  Het kleinste paradijs van de Caraïben

behang