Belangrijke aspecten bij een huurwoning

13/03/2021
|
295
appartement huren

Nederland heeft ongeveer 3,3 miljoen huurwoningen. Er is steeds meer vraag naar sociale huurwoningen en momenteel is hier in Nederland een groot tekort aan. Ook is er een grote vraag naar huurwoningen door studenten met name in grote studentensteden. Er is een divers aanbod aan huurwoningen zoals huizen of appartementen. Ondanks dat veel mensen in huurwoningen leven, wordt vaak niet goed gekeken naar de huidige staat van de woning, juist doordat hier groot tekort aan is. Toch is het zeer belangrijk dat voordat je een huurwoning gaat bezichtigen goede vragen stelt en een checklist bijhoudt. Dit geldt niet alleen voor huur huizen maar ook als je een appartement huren wilt.

Staat van de woning

De woningstaat is zeer belangrijk, kijk dus goed of de woning voldoet aan de basiseisen en daarnaast ook je eigen wensen. Het is zeer belangrijk dat de woning in goede staat verkeert. Zeker als je gaat kijken bij een huurwoning, vaak ga je hier dan een contract aan voor een langere periode. Lees daarom ook eerst goed het contract door. Liefst met iemand die eerder al ervaring heeft gehad bij het huren van een woning. Enkele voorbeelden waar je rekening moet houden bij het bezichtigen van een huurwoning zijn:

De eventuele aanwezigheid van lekkage of vochtplekken;

Gerelateerd nieuws  Redesign¬†jouw huis. Wat werkt voor jou?

De staat van het metselwerk en de voegen;

De afwerking van het huis (vloeren, plinten, muren, hang- en sluitwerk).

Het dak en/of de dakgoot;

De ramen en deuren;

Het schilderwerk;

De kozijnen;

Voorbereiding bezichtiging

Laat je vooral niet leiden door emotie, maar ga praktisch te werk bij een bezichtiging. Ben kritisch over de woning en stel zoveel mogelijke relevante vragen aan de contactpersoon. Je wilt namelijk niet na het tekenen van het contract voor vervelende verrassingen komen te staan. Neem daarom het liefst ook iemand mee die ervaring heeft met het bezichtigen van diverse woningen, deze persoon zal je al op weg kunnen helpen bij het controleren van de belangrijkste aspecten. Ondanks dat er veel vraag is naar sociale huurwoningen, zul je toch kritisch moeten zijn over de woning. Stel vooraf een checklist op met de belangrijkste onderdelen die je moet controleren van het huis.

Belangrijke aspecten bij een bezichtiging

Plan de afspraak in op een dag wanneer je genoeg tijd hebt om het huis grondig te controleren. Neem dus echt je tijd indien je gaat bezichtigen. Daarnaast kun je ook al wat vooronderzoek doen over andere belangrijke zaken zoals de locatie, gebied, en diverse voorzieningen in de buurt. Kijk bijvoorbeeld naar winkels, scholen, park(en), openbaar vervoer, sportvoorzieningen en parkeergelegenheden.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!