Belasting voordeel bij aankoop zilver

12/05/2019
|
228

Zilvermunten zijn altijd aantrekkelijk geweest voor beleggers en investeerders. Dit komt simpelweg omdat ze belasting technisch voordelig zijn. Je hoeft alleen maar te betalen voor de winst die de verkoper maakt. In feite is dit maar een paar procent. Voor zilverstaven moet je echter de volledige 21% btw betalen. De toename van de industriële vraag naar zilver is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar zonnepanelen, en voor deze toepassingen is de afgelopen jaren steeds meer zilver gebruikt. In 2017 werd hiervoor in totaal 94,1 miljoen troy ounces gebruikt, een stijging van bijna 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Belangstelling zilver neemt af

Zilver is nog steeds mateloos populair. Toch zie je dat de vraag naar zilver af is genomen.
Hierdoor zijn edelmetalen relatief goedkoop geworden in vergelijking met goud. Op het moment van schrijven is de verhouding tussen de twee edelmetalen boven de 80, wat historisch gezien een groot verschil is. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen jaren, zie je dat er meestal een correctie is op dat niveau waarbij zilver goud inhaalt.

Gerelateerd nieuws  Turbo's, wat zijn het en hoe handel ik ermee?

Resultaten uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst, maar tegen de huidige prijzen ziet zilver er momenteel erg interessant uit. In vergelijking met andere beleggingen zijn de prijzen de afgelopen jaren achtergebleven en hebben edelmetalen veel industriële toepassingen en hebben ze een sterke lange termijncollatie met goud.

Blijf op de hoogte

Zelfs als bijvoorbeeld de prijs van zilver de afgelopen tijd erg stabiel is geweest, zullen er van tijd tot tijd toch enkele veranderingen optreden. De verschillen zijn dan wel minimaal, maar zeker niet onbelangrijk. Vooral voor investeerders en beleggers is het van belang dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij hebben tenslotte en deel van hun vermogen gestopt in edelmetalen als zilver. Gelukkig zijn er met alle hedendaagse technieken genoeg mogelijkheden om de prijs zilver te achterhalen. Zoek bijvoorbeeld op Google en je komt verschillende webpagina’s tegen die de realtime koers van zilver en andere edelmetalen bijhoud.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!