Belasting voordeel bij aankoop zilver

12/05/2019
|
116

Zilvermunten zijn altijd aantrekkelijk geweest voor beleggers en investeerders. Dit komt simpelweg omdat ze belasting technisch voordelig zijn. Je hoeft alleen maar te betalen voor de winst die de verkoper maakt. In feite is dit maar een paar procent. Voor zilverstaven moet je echter de volledige 21% btw betalen. De toename van de industriële vraag naar zilver is vooral te danken aan de toegenomen vraag naar zonnepanelen, en voor deze toepassingen is de afgelopen jaren steeds meer zilver gebruikt. In 2017 werd hiervoor in totaal 94,1 miljoen troy ounces gebruikt, een stijging van bijna 19% ten opzichte van het voorgaande jaar.

Belangstelling zilver neemt af

Zilver is nog steeds mateloos populair. Toch zie je dat de vraag naar zilver af is genomen.
Hierdoor zijn edelmetalen relatief goedkoop geworden in vergelijking met goud. Op het moment van schrijven is de verhouding tussen de twee edelmetalen boven de 80, wat historisch gezien een groot verschil is. Als we kijken naar de prijsbewegingen van de afgelopen jaren, zie je dat er meestal een correctie is op dat niveau waarbij zilver goud inhaalt.

Gerelateerd nieuws  Werk tijdens corona

Resultaten uit het verleden bieden zeker geen garantie voor de toekomst, maar tegen de huidige prijzen ziet zilver er momenteel erg interessant uit. In vergelijking met andere beleggingen zijn de prijzen de afgelopen jaren achtergebleven en hebben edelmetalen veel industriële toepassingen en hebben ze een sterke lange termijncollatie met goud.

Blijf op de hoogte

Zelfs als bijvoorbeeld de prijs van zilver de afgelopen tijd erg stabiel is geweest, zullen er van tijd tot tijd toch enkele veranderingen optreden. De verschillen zijn dan wel minimaal, maar zeker niet onbelangrijk. Vooral voor investeerders en beleggers is het van belang dat ze op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Zij hebben tenslotte en deel van hun vermogen gestopt in edelmetalen als zilver. Gelukkig zijn er met alle hedendaagse technieken genoeg mogelijkheden om de prijs zilver te achterhalen. Zoek bijvoorbeeld op Google en je komt verschillende webpagina’s tegen die de realtime koers van zilver en andere edelmetalen bijhoud.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!