Bijna halvering verkeersdoden in 20 jaar tijd

24/11/2020
|
71
belijning

Een positieve trend die we de laatste jaren zien is de daling van het aantal verkeersdoden in Nederland. Dit is echt iets positiefs. Ook in het jaar 2019 zagen we weer een daling vergeleken met 2018 met 2,5 procent. Dit zorgt ervoor dat er dit jaar 661 doden in het verkeer zijn gevallen. Dit zijn er natuurlijk nog 661 doden te veel. Maar ter vergelijking in het jaar 2000 vielen er nog 1166 doden. We zijn dus bijna op het punt van een halvering gekomen. Toch is de afname na bijna 20 jaar aan het stabiliseren. Maar de vraag is dan ook eigenlijk: wat houdt deze daling tegen?

Rijlessen

Om een antwoord hierop te krijgen moeten we eerst eens kijken naar de dingen die er nu wel al worden gedaan. Zo zien we bijvoorbeeld nu dat er betere rijlessen worden gegeven. Men moet meer leren over de gevaren. Bovendien moet men de gevaren ook tijdig herkennen. Gevaarherkenning is dan ook een vast onderdeel op het theorie-examen geworden. Tijdens dit examen dien je dan ook  binnen 8 seconden te reageren op een situatie. Zo zul je namelijk tijdens het rijden ook meteen de juiste beslissing nemen. Dit is natuurlijk dan ook erg belangrijk.

Gerelateerd nieuws  De impact van thuiswerken

belijning

Overzichtelijker en duidelijker

Daarnaast zien we dat wegen veel overzichtelijker en duidelijker worden ingericht. Bovendien zijn er ook meer snelwegen gekomen waardoor verkeer niet meer over de provinciale en andere kleine wegen hoeft te rijden. Het aantal gevaarlijke kruisingen en andere punten is dan ook flink afgenomen. Dit zorgt dus ook voor minder slachtoffers. Bovendien heeft de overheid zelf ook maatregelen genomen. Zo zien we bijvoorbeeld dat er betere richtlijnen zijn gekomene voor belijning en de snelheid in 2020 overdag is verlaagd naar maximaal 100 overdag. Dit zal er dan ook voor zorgen dat er in 2020 minder slachtoffers zullen vallen.

Zelfrijdende auto’s

Om helemaal bij 0 uit te komen zal de mens zijn plek moeten afstaan achter het stuur. Vaak zijn het namelijk menselijke fouten die ervoor zorgen dat er een ongeluk ontstaat. Door de verbetering van de technologie zullen we gaan zien dat zelfrijdende auto’s het dodencijfer dichter bij de 0 zal krijgen.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!