Bitcoin is sinds begin December 2020 bezig met stijgen. Binnen een maand is de prijs van Bitcoin van 15 duizend euro tot over de 30 duizend euro gestegen. Experts voelen een nieuwe crash aankomen na deze enorme stijging van de waarde van deze digitale munt. Wat weet jij allemaal over Bitcoin en volg jij het laatste Bitcoin nieuws? Lees deze blog om alles te weten over deze digitale munt.

Wat is Bitcoin precies

Bitcoin is een digitale munt en valuta die in 2009 is uitgevonden door een anonieme uitvinder/groep. De Munt die enkel digitaal bestaat gebruikt het principe van de blockchain om bij te houden wie de eigenaar is van de munten. Dankzij het gebruik van een Ledger wordt bijgehouden wie welke betalingen doet en wie in bezit is van hoeveel munten. Iedere transactie wordt in deze blockchain opgeslagen en de blockchain. Iedere partij die aangesloten zit op het blockchain netwerk van Bitcoin ontvangt een kopie van deze transactieketen dus er is geen centrale eenheid die in controle is van de munt. Dankzij de gedecentraliseerde aard van de blockchain is Bitcoin niet door een groep of persoon manipuleerbaar en is hij nagenoeg onmogelijk te manipuleren. Iedere transactie wordt versleuteld en in een blok geplaatst die dan onderdeel wordt van de blockchain. Zo is het mogelijk om de oorsprong van iedere munt te vinden. Aangezien Bitcoin nu al zo is gestegen dat een enkele munt 30 duizend euro kost is het mogelijk om fracties van een munt te bezitten. Je kunt dus voor ieder euro bedrag Bitcoin kopen.

Lees ook:  Handelen in crypto voor iedereen

Wat is het Bitcoin nieuws nu?

Na de enorme stijging sinds begin December is een crash in Bitcoin bijna gegarandeerd. De enige vraag is hoe laag zal hij zakken? Ons advies is houdt het Bitcoin nieuws goed in de gaten en als de prijs weer in opmars schijnt na de crash zorg dat je genoeg inkoopt.