De beste systemen om je eigen websites te maken

02/10/2021
|
179
gratis templates

Bij het maken van je eigen website, komt vaak veel kijken. Zo moet je eigenlijk zelf de code schrijven waardoor alles werkt, waarna je de website ook zelf moet hosten. Met verschillende Content Management Systemen kan je dit hele proces een stuk gemakkelijker voor jezelf maken. Hieronder lees je meer over de meest populaire van deze systemen.

Websites bouwen met Wix

Dat zo rond de 110 miljoen websites die zijn gemaakt met Wix, zegt waarschijnlijk al genoeg over de kwaliteit en geloofwaardigheid van het systeem. Met een groot scala aan verschillende tools die beschikbaar zijn, kan je vrijwel alles maken wat je in gedachten kan nemen. Zo kan je bijvoorbeeld een chatfunctie gebruiken op je website, zodat bezoekers je snel en gemakkelijk kunnen benaderen als ze hulp nodig hebben. Als je een account maakt bij Wix, kan je kiezen voor een gratis of een betaald abonnement. Bij het gratis abonnement kan je websites maken via de gratis templates en deze hosten, zonder maandelijks te betalen. Er worden echter wel advertenties op je site weergegeven, waar Wix zelf de inkomsten van krijgen. Hierbij heb je ook geen persoonlijke domeinnaam, maar wel een subdomein waar ‘.wix’ achter staat. Als je een volledig eigen domeinnaam wilt, dan zul je moeten kiezen voor het betaalde abonnement. Hier krijg je ook enkele andere tools bij zoals de inzage van je statistieken.

Gerelateerd nieuws  Een webdesign voor meer conversie

Blogsites maken met WordPress en gratis templates

WordPress is ook een grote naam in de online websitemarkt. Namelijk meer dan 30 procent van alle websites gebruikt WordPress. Er zijn meerdere redenen waarom dit systeem een dergelijk groot succes is geworden. Zo is het erg makkelijk te gebruiken, omdat je het binnen vijf minuten al op je site kan hebben. Daarnaast is de software gratis om te gebruiken, met enkele betaalde extra diensten, zoals het hosten van de site en de domeinnaam.

Webshops beginnen met Shopify

Voor diegenen die graag een webshop willen starten, is Shopify overduidelijk de beste optie. Het is erg gebruikersvriendelijk met een makkelijk te leren interface. Met Shopify kan je online al je eigen waren verkopen, of een marktplaats creëren voor andere aanbieders. In tegenstelling tot de twee systemen hierboven, heeft Shopify geen gratis abonnement, waardoor het waarschijnlijk beter is voor de verkopers die al een bestaand klantenbestand hebben.

 

gratis templates

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!