De beste tuin-tips

20/10/2020
|
118

Het is belangrijk dat wij mensen van tijd tot tijd eens goed rusten en laat jouw eigen tuin nou net de plek zijn om dit te doen. Je denkt misschien dat dit alleen in de zomer kan, maar niets is minder waar. Door jouw tuin van tevoren slim te ontwerpen en te verdelen kun jij bijna het hele jaar genieten van je achtertuin!

Denk niet alleen aan de zomer
Dat brengt ons meteen bij de eerste tip: denk niet alleen aan de zomer! Het is begrijpelijk dat je meteen aan de zomer denkt als je een tuin gaat inrichtten, maar probeer dit juist niet te doen. Het jaar kent nog 3 andere seizoenen en als je slim bent speel je hierop in. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een overdekt gedeelde hebt voor de dagen dat het weer niet mee zit.

Relax-zone
Het doel van je tuin is om tot rust te komen. Hou altijd een gedeelte vrij om dit in te richten als een echte relax-zone. Maak bijvoorbeeld een hoekje vrij om een aantal mooie tuinmeubelen neer te zetten. Tuinmeubelen kunnen je tuin maken of breken. Een goed voorbeeld hiervan is een lounge set. Deze set bestaat meestal uit een soort poef en een liggedeelte. De delen komen meestal los van elkaar, maar je kunt ze ook gezamenlijk gebruiken.

Gerelateerd nieuws  Tips voor meer vlinders in de tuin 

Gebruik kleur
Een super simpele tip om je tuin wat op te frissen: maak gebruik van je favoriete bloemen en kleuren. Wees niet bang om outside of the box te denken. Het is tenslotte jouw tuin en niks is fout!
Iedereen wordt blij van een stel mooie planten. Dit geeft een bijzonder sfeervolle uitstraling en iedere bezoeker van jouw tuin krijgt meteen een warm en welkom gevoel.

tuinmeubelen

Natuurlijk zijn er nog een heleboel dingen die je kunt doen om je tuin te optimaliseren, maar het hoeft allemaal niet te gek. Blijf bij de basis en vooral dicht bij jezelf. Onthoud goed, simpel is goed. Vaak is het zo dat te veel ideeën en attributen voor je tuin juist averechts gaan werken.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!