De geschiedenis van mozaïek en glas mozaïek

20/10/2020
|
129
Glas mozaïek

De eerste mozaïeken stammen af uit het jaar 3000 voor christus, ze werden met de hand gemaakt door de oude Egyptenaren. De Grieken zijn de eerste die mozaïek hebben gelegd in stenen die verschillen van kleur. Ook waren die Grieken de eerste die zijn begonnen met het leggen van verschillende patronen en ontwerpen met mozaïek. de kunstvorm van mozaïek waar de Grieken mee zijn begonnen, wordt in de 21e eeuw nog steeds over de hele wereld toegepast. De romeinen hebben de technieken van de Grieken verder uitgewerkt. De romeinen zijn begonnen met het gebruik van verschillende kleuren en verschillende stenen, ook hebben ze glas mozaïek bedacht. Ze probeerde speciale en bijzondere effecten te creëren met de mozaïek.

Glas mozaÏek

Glas mozaïek

Glasmozaïek wordt sinds jaar en dag gebruikt voor de decoratie van wanden en vloeren. Vroeger werd deze mozaïek versneden van grotere glasplaten tot kleine blokjes. Vandaag worden glasmozaïekjes gemaakt door het smelten van glas is mallen afhankelijk van het formaat. Vele mozaïeken van glas worden in 4mm dikte gemaakt, zitten op net en kunnen hierdoor ook gebruikt worden voor het bekleden van ronde muren of bad wanden. Ze zijn zeer slijtvast en niet poreus wat heel makkelijk in onderhoud is. Deze mozaïeken worden veelal gebruikt in badkamers, toiletten en aan keukenwanden. Maar het assortiment prachtige decoraties wordt ook in het interieur gebruikt om een schouw te bekleden, als eye catcher in de leefruimte of als kunst in de hall.

Gerelateerd nieuws  Waarvoor kunnen pallets worden gebruikt?

 

Waar kun je mozaïek gebruiken in je huis?

Misschien wil je iets veranderen in je huis, of je moet iets vernieuwen. Je wilt niet het standaard zoals iedereen dus kan je eens gaan kijken voor mozaïek in je huis. Je hebt de keuze uit glas mozaïek, steen mozaïek en ga zo maar door. Je kunt op vrij wel elke plek in je huis mozaïek gebruiken om het wat speelser te maken of om het op te vrolijken. Wat je mooi vind is natuurlijk aan jezelf, je kunt het in de keuken doen, de badkamer of op de wc. Ook kun je een stukje muur in je kamer bedekken met mozaïek, het is maar wat jezelf wilt en mooi vindt! Je kunt ervoor kiezen om kant en klare mozaïek te gebruiken, maar als je creatief genoeg bent en veel tijd hebt kun je het altijd ook zelf maken. Het zelf maken kost natuurlijk wel veel meer werk dan als je het kant en klaar koopt.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

|
Algemeen

De beste beautytips op een rijtje

|
Algemeen

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

|
Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!