De Horeca en Corona

01/01/2020
|
78
terrastafels

De Coronacrisis bezorgt veel sectoren flinke hoofdpijn. In de zorg is er een schrijnend tekort aan personeel en diverse testmaterialen. In de auto-industrie is de verkoop van nieuwe auto’s flink ingezakt. Maar de sector waar misschien wel de grootste klappen vallen is de Horeca.

Mensen vinden het lekker om na hun drukke werkweek in het weekend even lekker op het terras in het mooie weer wat te gaan drinken. Sinds het begin van de Coronacrisis in maart is dit echter flink veranderd. De Horeca werd door een van de eerste maatregelen volledig gesloten. Hierdoor moesten veel Horecaondernemers letten op de uitgaven die ze hadden. Dit leidde ertoe dat veel tijdelijke krachten op straat belandde. Veel studenten kwamen daardoor zonder werk te zitten. Elk dubbeltje moesten sommige eigenaren omdraaien om te overleven. Gelukkig kwam er voor deze sector geld in de vorm van een steunpakket. Dit steunpakket zorgde ervoor dat de Horecaondernemers konden overleven. Met het geld konden zij kosten als huur en loon door blijven betalen zonder dat zij ook maar een biertje verkochten.

terrastafels

Heropening van de Horeca

Op 1 juni mocht de Horeca dan na een lange tijd wachten eindelijk weer open. Dit gebeurde echter wel met een groot pakket aan aanpassingen die diende te worden voldaan.  Zo moesten mensen zich houden ook op het terras aan de 1,5 meter die was voorgeschreven. Daarnaast mochten er maximaal 30 personen binnen zitten en moest ook hier iedereen op de 1,5 meter van elkaar zitten. Een derde maatregel was dat iedereen moest reserveren voor dat hij of zij op het terras of binnen kon gaan zitten. Zo kon de plaatselijke GGD namelijk makkelijker contact opnemen met mensen die eventueel contact hadden gehad met een besmet persoon. Een vierde maatregel was dat er per tafel maar één huishouden mocht zitten. De rest moest op 1,5 meter van elkaar.

Gerelateerd nieuws  Zo bereid jij je voor op jouw rijbewijs

Dit betekende voor de Horecaondernemers dat zij veel minder mensen op hun terras kwijt konden. Om De Horecaondernemers hierin tegenmoed te komen besloten veel gemeentes na een advies van het kabinet om ondernemers meer ruimte te geven om hun terras neer te zetten. Om hier goed gebruik van te kunnen maken schaften een aantal ondernemers extra stoelen en terrastafels aan. Zo konden zij namelijk toch meer klanten ontvangen en dit leverde dus uiteindelijk ook meer geld op door het mooie weer.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!