De Horeca en Corona

01/01/2020
|
171
terrastafels

De Coronacrisis bezorgt veel sectoren flinke hoofdpijn. In de zorg is er een schrijnend tekort aan personeel en diverse testmaterialen. In de auto-industrie is de verkoop van nieuwe auto’s flink ingezakt. Maar de sector waar misschien wel de grootste klappen vallen is de Horeca.

Mensen vinden het lekker om na hun drukke werkweek in het weekend even lekker op het terras in het mooie weer wat te gaan drinken. Sinds het begin van de Coronacrisis in maart is dit echter flink veranderd. De Horeca werd door een van de eerste maatregelen volledig gesloten. Hierdoor moesten veel Horecaondernemers letten op de uitgaven die ze hadden. Dit leidde ertoe dat veel tijdelijke krachten op straat belandde. Veel studenten kwamen daardoor zonder werk te zitten. Elk dubbeltje moesten sommige eigenaren omdraaien om te overleven. Gelukkig kwam er voor deze sector geld in de vorm van een steunpakket. Dit steunpakket zorgde ervoor dat de Horecaondernemers konden overleven. Met het geld konden zij kosten als huur en loon door blijven betalen zonder dat zij ook maar een biertje verkochten.

terrastafels

Heropening van de Horeca

Op 1 juni mocht de Horeca dan na een lange tijd wachten eindelijk weer open. Dit gebeurde echter wel met een groot pakket aan aanpassingen die diende te worden voldaan.  Zo moesten mensen zich houden ook op het terras aan de 1,5 meter die was voorgeschreven. Daarnaast mochten er maximaal 30 personen binnen zitten en moest ook hier iedereen op de 1,5 meter van elkaar zitten. Een derde maatregel was dat iedereen moest reserveren voor dat hij of zij op het terras of binnen kon gaan zitten. Zo kon de plaatselijke GGD namelijk makkelijker contact opnemen met mensen die eventueel contact hadden gehad met een besmet persoon. Een vierde maatregel was dat er per tafel maar één huishouden mocht zitten. De rest moest op 1,5 meter van elkaar.

Gerelateerd nieuws  Tips voor festivalgangers

Dit betekende voor de Horecaondernemers dat zij veel minder mensen op hun terras kwijt konden. Om De Horecaondernemers hierin tegenmoed te komen besloten veel gemeentes na een advies van het kabinet om ondernemers meer ruimte te geven om hun terras neer te zetten. Om hier goed gebruik van te kunnen maken schaften een aantal ondernemers extra stoelen en terrastafels aan. Zo konden zij namelijk toch meer klanten ontvangen en dit leverde dus uiteindelijk ook meer geld op door het mooie weer.

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!