De werkzaamheden van een belastingadviseur

24/04/2021
|
114
belastingtelefoon

Werken voor de overheid, het kan op verschillende manieren. Je kunt aan de slag gaan als politieman, als gezondheidsmedewerker of als ambtenaar. Van deze beroepen is het wel duidelijk wat hun werkzaamheden zijn, maar bij bijvoorbeeld een belastingadviseur is dat minder duidelijk. Ook dit is namelijk een belangrijke functie binnen de overheid. Maar wat doet een belastingadviseur dan precies? In het kort: adviezen geven omtrent belastingen. Dat klinkt misschien heel makkelijk, maar dat is het niet. Om de best mogelijke adviezen te kunnen geven moet de adviseur iedere vorm van belasting uit zijn hoofd kennen.

Je zult een belastingadviseur dus niet aan de belastingtelefoon horen. Als je zo’n adviseur nodig hebt, vraag je dit aan. Hij of zij kan je dan helpen met het aangeven van je belastingen en kijken op bepaalde dingen wel of niet op de goede manier verlopen. Zeker voor grote bedrijven en ondernemingen kan een goede adviseur erg waardevol zijn. Belastingzaken voor deze firma’s zijn vaak erg moeilijk en vragen om professionele hulp.

Gerelateerd nieuws  Hoe kies jij de juiste JBL bluetooth speaker?

 

Taken

De voornaamste taken van een belastingadviseur zijn:

  • Management op financieel gebied

Dit houdt in dat de adviseur beslissingen maakt op basis van financiële cijfers. Dit doet overgins niet iedere belastingadviseur, het is ook een taak die wordt uitgevoerd door menig accountant.

  • Financiële rapportage

Na dieper in te zijn gegaan op de verslagen (maand-, kwartaal en jaarcijfers) conclusies trekken over de financiële gezondheid van een particulier, bedrijf of onderneming. Plannen maken voor de toekomst of voor een bepaalde periode

  • Financiële administratie controleren

Administratief werk controleren. Onderzoeken of gegevens een realistische weerspiegeling zijn van de werkelijkheid.

Al met al heeft een belastingadviseur een behoorlijke verantwoordelijkheid. Vandaar dat ze geen vragen beantwoorden via de belastingtelefoon, maar echt persoonlijk en doelgericht te werk gaan.

Hoe wordt je belastingadviseur? Je moet een diploma hebben behaald voor de opleiding Rechtsgeleerdheid. Ook is er meestal een bepaalde bijscholing nodig en helpt het als jouw opleiding meer richting Fiscaal Recht gaat.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!