Was je van plan om je oude keukentafel naar het grofvuil in Hoorn te brengen? Met de volgende tips wil je misschien toch nog niet van het meubel af, of vind je een nieuwe bestemming.

Opknappen

Als je erg gehecht bent aan je keukentafel maar je bent wel op een punt beland dat je er afstand van wilt doen, kun je er ook voor kiezen om hem op te knappen. Heb je een houten keukentafel, dan kun je de tafel bewerken met een lak. Hiermee geef je hem een frisse uitstraling of verander je de look compleet door hem een nieuwe kleur te geven. Ook als je een tafel hebt met metaal of glas kun je kijken wat nieuwe poten of een nieuw blad kunnen doen. Is de tafel versleten, dan kun je een meubelmaker raadplegen voordat je de tafel naar het grofvuil in Hoorn brengt.

Deel van het geheel

Is het wel echt de tafel waar je vanaf wilt en is hij eigenlijk nog in een prima staat? Er zijn ook andere onderdelen in de keuken die je aan kunt pakken. Misschien zijn het wel de stoelen die niet goed passen in de keuken, of zijn het de lampen die aan vervanging toe zijn. Je kunt ook de indeling veranderen met alle meubels en accessoires die je hebt. Het bezorgt je een creatieve middag en het scheelt in je portemonnee.

Hergebruiken

Je kunt de tafel ook een nieuwe bestemming geven, want als het een familie-erfstuk is wil je hem natuurlijk niet zomaar naar het grofvuil in Hoorn brengen. Misschien is hij ook geschikt als nieuw bureau of kun je hem nog enkele jaren als tuintafel gebruiken.grofvuil hoorn

Lees ook:  Een verhuizing naar Maastricht doorgeven

Geld verdienen met grofvuil

Kom je uiteindelijk tocht tot het besluit om de tafel weg te doen. Dan kun je het ook slim aanpakken en er geld mee te verdienen voordat je hem naar het grofvuil in Hoorn brengt. Je kunt hem bijvoorbeeld op Marktplaats zetten of foto’s delen op je sociale media. Heel vaak doe je lokale verenigingen ook een plezier met meubels. Misschien kan de scouting de tafel gebruiken in haar honk of kunnen zij de tafel voor jou verkopen en er een extra centje mee verdienen.