Dit zijn de leukste anime films die je gezien moet hebben

09/07/2021
|
204
video animatie

Anime, Japanse animatiefilms, worden alsmaar populairder. Steeds meer mensen genieten van de prachtig geanimeerde films met vaak een mooie boodschap. Ze zijn leuk, grappig, spannend en gemaakt voor jong en oud. Netflix heeft een aantal mooie anime films in het assortiment. Met name Studio Ghibli is een meester in het maken van anime. Het zal dan ook niemand verbazen welke film bij ons op de eerste plek komt.

My neighbor Totoro

Deze Japanse anime dateert al uit 1988, maar is nog altijd razend populair. Het betekende een doorbraak voor Studio Ghibli en de Japanse anime. Veel mensen zullen dan ook de reusachtige lieverd Totoro herkennen als ze hem zien. Het verhaal gaat over een vader die met zijn twee jonge dochters verhuisd naar het platteland. Ze gaan er wonen zodat ze dichterbij het ziekenhuis wonen waar hun moeder ligt opgenomen. De jongste dochter komt tijdens het spelen in het bos in aanraking met de vriendelijke knuffelbeer Totoro. Een wezen dat ze alleen kent uit de verhalen die haar vader haar voor het slapen gaan verteld. My neighbor Totoro is een prachtige anime en wordt alom geprezen. Iedereen die van anime houdt, moet deze film echt gezien hebben.

Kiki’s Delivery Service

Ook een anime uit de hoed van Studio Ghibli. Een leuk, grappig en mooi verhaal over een meisje uit een heksenfamilie. Op haar dertiende verjaardag is ze oud genoeg om aan haar opleiding tot heks te beginnen en verlaat ze haar ouderlijke huis. Ze strijkt neer in een levendig stadje en vindt onderdak bij een lokale bakkerij. Al rondvliegend op haar bezemsteel mag ze voor de bakkerij brood gaan bezorgen. Haar superleuke en grappige zwarte kat Jiji vergezeld haar in al haar avonturen. Een prachtig verhaal over eenzaamheid, opgroeien en geloven in jezelf. Een film die je echt niet mag missen.

Gerelateerd nieuws  Verschillende accommodaties in de Ardennen

Spirited Away

Deze film mag ook absoluut niet ontbreken in ons lijstje. Na My nieghbor Tototo, misschien wel de bekendste animefilm die er is. En ook deze film komt van Studio Ghibli. De film gaat over de tienjarige Chihiro die per ongeluk in een mysterieuze wereld terecht komt als ze met haar ouders in een verlaten dorp terecht komt. Haar ouders veranderen in varkens en vanaf dat moment staat ze er alleen voor. Ze probeert uit alle macht uit handen te blijven van een gemene heks en haar ouders te redden. Een prachtige verhaal vol magie, spanning en avontuur. Je leeft van begin tot eind mee met Chihiro in dit schitterende sprookje.

Video animatie

Japan is een kei in het maken van video animatie. De verhalen van de anime hebben altijd een mooi verhaal. Nog een opvallend detail uit de video animatie uit Japan, is dat in bijna alle animafilms er een vrouwelijke hoofdrol is die wordt ondersteund door een mannelijke rol. Iets dat wij in onze Westerse wereld nog niet zo bekend mee zijn. Al deze films staan momenteel op Netfilx. Dus plan een filmavond in en bekijk de mooiste en leukste video animatie films van dit moment. En je zult al snel merken, Japanners kunnen een prachtige animatievideo maken waar je volop van kunt genieten.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

5 Handige borduurtips

|
Ontspanning

Bloemen tekenkunst: een uitdrukking van natuurlijke pracht

|
Ontspanning

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe kies je de beste skistokken voor je?

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!