Drie mogelijkheden om een webshop te maken

10/08/2021
|
209
shopify webshop

Het maken van een webshop is iets wat niet iedere persoon kan. Creativiteit, technisch sterk en soms zelf kennis van programmeren of coderen is hier een van de vereiste. Gelukkig is het tegenwoordig een stuk makkelijker geworden om een webshop of website te maken. Zo heb je een aantal handige programma's waarmee je gemakkelijk en snel een website in elkaar kan zetten en deze direct kan gebruiken. Zeg maar dag tegen moeilijke code, programmeertalen of eindeloze frustraties omdat je website niet werkt!

Mijndomein

Deze eenvoudige en simplistische websitemaker van Nederlandse bodem, maakt het voor veel ZZP'ers en kleine ondernemers een stuk makkelijker om een website in elkaar te zetten. Via dit programma kan namelijk iedereen makkelijk en eenvoudig een website in elkaar zetten, en je krijgt de hosting er gratis bij. Het nadeel van deze service is dat je vooral met een zogenaamd template gaat werken en weinig tot geen veranderingen kan aanbrengen binnen dit template. Hierdoor heb je weinig mogelijkheden om grote veranderingen aan te brengen en zul je het dus vooral moeten doen met de standaard opmaak.

Shopify

Shopify is 's werelds bekendste e-commerce creatie platform, ofwel webshop maker. Deze handige tool omvat alles wat jij nodig hebt om een eigen webshop te beginnen. Zo krijg jij de mogelijkheid om een eigen webshop in elkaar te zetten en hier eenvoudig producten aan toe te voegen, maar krijg je daarnaast ook hosting en support vanuit Shopify zelf. Hierdoor wordt als ware je website bezorgd en hoef je buiten betalen, weinig dingen zelf te regelen. Het is dan ook niet raar dat Shopify enorm populair is en veel wordt gebruikt door webshopbeheerders. Het verschil met mijndomein is dat Shopify uitgebreidere aanpassingen kan bieden aan de webshop en daardoor er veel meer mogelijk is op het gebied van design en algemene opmaak. Hierdoor kan zelfs de meest gedreven webshop bouwer een uitgebreide en ingewikkelde webshop in Shopify creëren.

Gerelateerd nieuws  5 redenen waarom jij je motorrijbewijs moet halen

WordPress

Vrijwel elke website op het world wide web is gemaakt door gebruik te maken van WordPress. Deze handige website creator is de afgelopen jaren enorm geëvolueerd wat ervoor heeft gezorgd dat mensen met 0 verstand van code nu ongelooflijk mooie websites kunnen creëren. Voor webshops heeft WordPress zijn eigen handige tool genaamd Woocommerce, waarmee jij binnen een handomdraai je eigen webshop hebt opgezet.

Professionele ondersteuning bij het maken van je webshop

Met bovenstaande tools kun je een heel eind komen, maar bij het betere werk heb je misschien toch iets van ondersteuning nodig. Gelukkig is dat niet moeilijk te vinden. Het internet staat er vol mee en dus heb je binnen no-time jouw dream webdesigner(s) gevonden. Zo heb je bijvoorbeeld websitebezorgd die jouw ondersteuning kunnen geven bij het opmaken van een juiste Shopify webshop. Hier zorgen zij voor een persoonlijke aanpak met maximaal resultaat, waardoor jij betere resultaten zal behalen. Naast websitebezorgd zijn er natuurlijk nog veel meer webdesigners in Nederland te vinden. Om hier een beter overzicht van te krijgen kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Fiverr of lid worden van een groep die bestaat uit webdesigners binnen Nederland. Kortom, veel mogelijkheden om jouw droom te starten!

Meer webshops? Bekijk ook Een internationale webshop opzetten

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De toekomst van online marketing

|
Diensten

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

|
Diensten

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!