Een boomstamtafel van begin tot eind

07/08/2020
|
93
Boomstamtafel

Een boomstamtafel is een prachtig stuk meubilair voor in huis. Er zijn verschillende manieren om aan een boomstamtafel te kopen. De afgelopen jaren zijn ze ook steeds vaker te verkrijgen bij de meest dichtbij zijne meubelboulevard. Wil je nou een handgemaakt en persoonlijk exemplaar kopen? Dan kun je beter op zoek gaan naar een echte vakman. Als een vakman een boomstamtafel maakt, zijn er verschillende stappen die hij moet doorlopen.

Boom stam tafel

Omzagen en opdrogen van de boomstamtafel

Allereerst wordt de vakman gebeld door de lokale bomen zager. Die tipt hem over nieuwe bomen die omgezaagd zijn geworden. Vaak zijn dit prachtige, oude exemplaren die helaas aan het einde van hun tijd gekomen zijn. De vakman laat de boom ophalen en vindt een juiste plek om de boom te laten drogen. Nadat de boom als geheel jarenlang heef liggen te drogen, wordt de boom in stukken gezaagd. Ook deze losse onderdelen moeten gedroogd worden. Als dit gebeurd is, zijn we inmiddels enkele jaren verder.

Van delen naar een gehele boomstamtafel

Er zijn allerlei verschillende soorten boomstamtafels. De meest gangbare vorm bestaat uit een stuk. Het is ook mogelijk om een boomstamtafel uit meerdere stukken hout te laten bestaan. Hoe het ook wordt aangepakt, de tafel moet helemaal opgeschuurd worden zodat er geen splinters meer ontstaan. Dit wordt op verschillende wijzen gedaan. Als de tafel eenmaal opgeschuurd is geworden wordt het tijd om te oliën.

Gerelateerd nieuws  De cowboys van de woningmarkt

De laatste stappen van het boomstamtafel proces

Een boomstamtafel zou niet af zijn zonder de prachtige geur en schijn van geolied hout. Boomstamtafels zijn na het oliën pas echt af. Er zijn verschillende manieren om boomstamtafels te behandelen. De boomstamtafel vakman  zal in gesprek gaan over wat de wensen zijn van de koper van de boomstamtafel. Tot slot worden de poten van de boomstamtafel vastgemaakt en wordt de tafel naar zijn nieuwe eigenaar gebracht. De boomstamtafel is een echt pronkstuk en de vakman is na het leveren van een nieuwe boomstamtafel weer helemaal blij en tevreden.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!