Een lening afsluiten

26/10/2020
|
327
hoeveel kan ik lenen?

Wanneer iemand een lening wil afsluiten, dan wordt dit meestal via de bank gedaan. Banken zijn namelijk de grootste lening verstrekkers. Tegenwoordig is het ook mogelijk om geld te lenen zonder de tussenkomst van een bank. Er zijn namelijk bedrijven die werken met investeerders, waardoor het mogelijk is om hier een lening af te sluiten.

Hierdoor is het tegenwoordig ook een manier om jouw persoonlijke projecten te financieren. Denk bijvoorbeeld aan het kopen van die mooie auto die je al altijd wilde, eens lekker op vakantie gaan of toch maar eens de keuken gaan renoveren. Door een persoonlijke lening af te sluiten heb je de mogelijkheid om de kosten van deze relatief grote uitgaven over een langere tijd te verdelen.

Hoeveel kan ik lenen?

Dit is een vraag die veel gesteld wordt bij dit verhaal: ‘’hoeveel kan ik lenen?’’. Naast dat je de lening moet gaan afbetalen met de bijbehorende rente, heb je ook nog andere kosten die je moet betalen. Het is niet de bedoeling dat de aanvullende persoonlijke lening het betalen van de doorsnee rekeningen in moeilijkheden brengt. Vandaar dat het erg belangrijk is om hier over na te denken.

Gerelateerd nieuws  Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

Om een begin te maken is het aangeraden om de maandelijkse lasten vast te stellen. Leven kost nou eenmaal geld. Denk bijvoorbeeld aan de auto, eten, drinken, kleding, woning, sparen, ontspannen en nog veel meer. Door al deze uitgaven te evalueren, weet je hoeveel je overhoud elke maand en dus ook hoeveel ruimte er is om een lening af te sluiten. Hierdoor kom je er misschien ook achter dat je aan sommige dingen overbodig veel geld uitgeeft, waardoor je in de toekomst op sommige vlakken ook een stuk kunt gaan besparen.

Vuistregel

Ieders financiële situatie is anders. Sommige leven een stuk zuiniger dan anderen. Toch is er een vuistregel met betrekking tot leningen die je vast kunt houden. Er kan namelijk verondersteld worden dat:

Eén derde van het inkomen wordt uitgegeven aan dagelijkse kleine uitgaven, één derde aan de vaste kosten (zoals woning en elektriciteit) en variabele kosten (zoals kleding en eten) en één derde zou mogen gaan naar leningen en de spaarrekening.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

hoeveel kan ik lenen?

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!