Een participatie app

15/07/2020
|
214
Participatie app

Onderzoek uitgevoerd via vragenlijsten, enquêtes en peilingen wordt tegenwoordig bijna altijd digitaal gedaan. Gebruik maken van schriftelijke vragenlijsten, telefonische onderzoeken en straatonderzoeken komt steeds minder voor. De algemene response op dit soort vragenlijsten is laag , waardoor dit minder vaak wordt toegepast. Al jaren lang loopt dit terug en zijn mensen steeds minder bereid om hier medewerking aan te verlenen. Een gemeente die de mening van een burger over een bepaalde kwestie wilt peilen ontkomt er dus niet aan om dit op een digitale manier uit te voeren.

Van schriftelijk naar digitaal

Vragenlijsten zijn steeds meer digitaal. De verandering hiervan heeft maken met het feit dat mensen steeds minder de behoefte om schriftelijk vragenlijsten te beantwoorden. Hetzelfde is het geval  voor telefonische onderzoeken. Onderzoekers maken steeds meer gebruik van digitale middelen. Voorheen bestonden deze middelen vooral uit het gebruik van een computer of speciale computer.  Door technologische innovaties is het tegenwoordig zelfs mogelijk om deze onderzoeken uit te voeren vanuit een telefoon. Onze smartphones zijn de laatste jaren veel slimmer geworden en beschikken nu vaker over de kracht van een kleine computer, waardoor de mogelijkheden voor het toepassen van enquêtes enorm zijn toegenomen. Mobiele telefoons worden nu onder andere gebruikt voor het uitvoeren van interne en externe onderzoeken binnen gemeente. Dit heeft volgens veel verschillende gemeenten een aantoonbaar effect.

Gerelateerd nieuws  Waarom is Excel zo belangrijk?

Apps en de invloed hiervan op het invullen van vragenlijsten

Tegenwoordig zijn mensen enorm druk en geven ze aan dat ze nooit ergens tijd voor hebben. Voor veel mensen klopt dit maar er zijn ook heel veel mensen die hun kostbare tijd verdoen aan swipen,scrollen of appen. Deze soort mensen zijn dus vooral op hun telefoon actief en brengen hier ook een groot deel van hun dagelijkse tijd door. Mensen zijn hierdoor ook makkelijker te bereiken. Een participatie app kan daardoor ervoor zorgen dat mensen meer bereid zijn de vragenlijsten in te vullen, een hogere kwaliteit antwoorden te geven en uiteindelijk een beter resultaat te leveren. Het inzetten van dergelijke apps bij enquêtes , peilingen of vragenlijsten steeds belangrijker en zal de invloed van deze ontwikkelingen alleen maar blijven toenemen. Last but not least, een participatie app is veel sneller en zorgt er dus voor dat er minder frustratie ontstaat op het gebied van laadtijden.

Wat leuk dat je onze blog hebt gelezen! Wil je meer over digitalisering lezen? Bekijk dan ook eens onze andere blog: ondernemerschap in het digitale tijdperk.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!