Een prettige werkplek

25/11/2020
|
73
wik

Wanneer je werkplek in orde is werk je nu eenmaal beter, dat is gewoon zo. Ook kom je met meer plezier naar je werk. Een goede werkplek is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor je collega’s. Zeker als je in teamverband werkt stimuleert dit de prestaties. Maar hoe zorg je er nu voor dat je jouw werkplek optimaliseert? Dat lees je hier!

  1. Hoe warm is het?

Het is belangrijk dat je werkt in prettige omstandigheden. Geloof het of niet, maar de temperatuur van de werkplek is erg belangrijk. Vind de ideale temperatuur voor jou. Meestal ligt dit rond de 20 graden.

  1. Hoeveelheid licht

Iedereen die werkt heeft licht nodig, of je nu in de bouw werkt of op kantoor zit. Ook als je precies werk verricht zoals in een atelier heb je licht nodig. Stel dit af op je eigen voorkeur en die van je medewerknemers.

  1. Luchtvochtigheid

Droge lucht is slecht voor je gezondheid, dat is al langer bekend. Het zorgt er namelijk voor dat jij snel last krijgt van hoofdpijn. Ook branderige ogen en vastzittend slijm zijn oorzaken van teveel droge lucht. Als je 8 uur per dag werkt, zorg er dan voor dat de lucht in je werkomgeving uit voldoende vocht bestaat. Een veelgebruikte tip: zet een bakje water op de verwarming. Je zult het resultaat gauw genoeg merken.

  1. Uitzicht
Gerelateerd nieuws  Een nieuw huis bouwen

Het helpt ook wanneer je iets hebt om naar te kijken op je werk. Dit kan een uitzicht op de natuur zijn of uitzicht op je aantrekkelijke nieuwe collega. Nee, even zonder geintjes. Niemand houdt er van om de hele dag tegen een muur aan te kijken.

  1. Veiligheid

Werk je in een fabriek of een bedrijf waar veel met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, dan is het eigenlijk de plicht van je werkgever om jou en andere te voorzien van een duidelijke werkplekinstructiekaart, afkorting wik. Een wik zorgt ervoor dat iedereen zijn of haar werk met beperkte risico’s kan uitvoeren.

  1. Fijn zitten

Voor iedereen die dagelijks op kantoor werkt, is het ontzettend belangrijk dat je zitpositie in orde is. Is dit niet zo, dan ervaar je op de lange termijn rug- en nekklachten.

wik

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!