Een webshop starten

21/07/2020
|
109
Webshop

Consumenten winkelen steeds meer online en elk jaar wordt er weer meer geld uitgegeven in online winkels. Met dat in je achterhoofd is het starten van een webwinkel een interessante optie met veel potentie. Echter, een lucratieve en onderscheidende webwinkel beginnen doe je niet zomaar even. Dat vraagt best veel moeite en tijd en dat wordt nogal eens onderschat. Voor je überhaupt van start gaat is het goed te weten dat er in Nederland ondertussen al tussen de 40.000 en 70.000 webshops zijn. Vraag je dus af of die van jou toegevoegde waarde heeft en waarom.

Webshop

Waar moet je rekening mee houden

Om een webshop te starten moet er natuurlijk ook geïnvesteerd worden. Je zult van tevoren een begroting moeten maken. Wat je niet moet vergeten zijn bijvoorbeeld de kosten van het maken van een website. Hier kun je je nogal eens op verkijken hoeveel moeite en tijd hierin gaat zitten. Naast de website moet je ook de producten op voorraad hebben die je gaat aanbieden, tenzij je een dropshipping webshop gaat maken dan heb je geen voorraad nodig. De verpakkingen om de producten in te versturen, zul je ook in huis moeten hebben. Dit zijn wel de meest cruciale dingen die je nodig hebt voor het beginnen van een webshop.

Gerelateerd nieuws  Betere maatregelen nodig om jonge werknemers te beschermen

Nadelen webshop

Naast dat een webshop starten makkelijk klinkt, zitten er ook nadelen aan het starten van een webshop. Als je zelf de nadelen in voordelen om kunt zetten, is het geen probleem. Wees toch altijd voorzichtig met het starten van een webwinkel. Geef niet eerst je baan op voordat je een webwinkel gaat starten. Als het dan niets wordt, heb je altijd wat om op terug te vallen. De nadelen: Je moet van tevoren altijd geld investeren. Geen vaste inkomsten. Soms 1 uur per dag werk, soms 16 uur per dag werk. Geen fysieke winkel, waardoor mensen gericht op uw product moeten zoeken om u te vinden.

Veel negatief klantcontact. Dure marketing. Meer tijd kwijt dan van tevoren bedacht wordt. Niet verzekerd voor inkomstenverlies. Niet verzekerd voor ziekte.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!