Eerste hulp bij inbraak

21/02/2021
|
51

Is er bij je ingebroken? Is het huis een puinzooi of juist helemaal niet? Ga niet zomaar rondrennen en doen wat je denkt dat goed is, maar lees eerst dit even! Een inbraak is beschadigend voor het fysieke gedeelte van je huis, en voor het emotionele van jezelf. Haal diep adem, en ga rustig aan de slag.

Telefoneren

Bel politie als deze er nog niet is, en daarna meteen ook je verzekering en familie. De verzekering kan jou precies uitleggen wat ze van je nodig hebben, en familie (of vrienden) kunnen je emotioneel ondersteunen, ook al denk je dat dit niet nodig is. Heb je dit allemaal gedaan kun je een paar dingen gaan doen, afhankelijk van wat voor persoon je bent.

Inventariseren

Zo kun je gaan wachten op de politie, of gaan inventariseren wat er precies is gebeurd. Bel bij je buren aan om te vragen of ze iets hebben gehoord of gezien, ga na of er beeldbewaking in de buurt hangt. Inventariseer wat er ontbreekt in je huis, en kijk goed waar ze binnen zijn gekomen. Zodra je weet waar je huis op het moment zwak is, is het handig ook een Slotenmaker Amsterdam te sturen. Zorg dat een slotenmaker zo snel mogelijk langskomt om je huis opnieuw veilig te maken. Dit is belangrijk voor je eigen gemoedsrust. Let hier wel bij op dat je geen mogelijk sporenonderzoek hindert.

Gerelateerd nieuws  E-sigaret?

slotenmaker amsterdam

Sporenonderzoek

Bij een inbraak hoort namelijk vaak een sporenonderzoek. Dat is een specialistisch onderzoek dat de politie start om te achterhalen wat er is gebeurd, en of er mogelijk duidelijke sporen aanwezig zijn. Denk hierbij aan schoenafdrukken en DNA. Daarom geldt ook na een inbraak: Raak alleen aan wat je echt moet aanraken. Laat zoveel mogelijk met rust.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!