Eerste hulp bij inbraak

21/02/2021
|
141

Is er bij je ingebroken? Is het huis een puinzooi of juist helemaal niet? Ga niet zomaar rondrennen en doen wat je denkt dat goed is, maar lees eerst dit even! Een inbraak is beschadigend voor het fysieke gedeelte van je huis, en voor het emotionele van jezelf. Haal diep adem, en ga rustig aan de slag.

Telefoneren

Bel politie als deze er nog niet is, en daarna meteen ook je verzekering en familie. De verzekering kan jou precies uitleggen wat ze van je nodig hebben, en familie (of vrienden) kunnen je emotioneel ondersteunen, ook al denk je dat dit niet nodig is. Heb je dit allemaal gedaan kun je een paar dingen gaan doen, afhankelijk van wat voor persoon je bent.

Inventariseren

Zo kun je gaan wachten op de politie, of gaan inventariseren wat er precies is gebeurd. Bel bij je buren aan om te vragen of ze iets hebben gehoord of gezien, ga na of er beeldbewaking in de buurt hangt. Inventariseer wat er ontbreekt in je huis, en kijk goed waar ze binnen zijn gekomen. Zodra je weet waar je huis op het moment zwak is, is het handig ook een Slotenmaker Amsterdam te sturen. Zorg dat een slotenmaker zo snel mogelijk langskomt om je huis opnieuw veilig te maken. Dit is belangrijk voor je eigen gemoedsrust. Let hier wel bij op dat je geen mogelijk sporenonderzoek hindert.

Gerelateerd nieuws  Bijna halvering verkeersdoden in 20 jaar tijd

slotenmaker amsterdam

Sporenonderzoek

Bij een inbraak hoort namelijk vaak een sporenonderzoek. Dat is een specialistisch onderzoek dat de politie start om te achterhalen wat er is gebeurd, en of er mogelijk duidelijke sporen aanwezig zijn. Denk hierbij aan schoenafdrukken en DNA. Daarom geldt ook na een inbraak: Raak alleen aan wat je echt moet aanraken. Laat zoveel mogelijk met rust.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Wat moet je doen voordat je product de markt op gaat?

|
Diensten

Welke soorten advocaten zijn er?

|
Diensten

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

|
Diensten

Begin je eigen webshop

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!