Examen doen voor je rijbewijs

23/05/2021
|
86
driving school Den Bosch

Ben je bezig met je rijbewijs, maar weet je nog niet helemaal wat de examens inhouden? Wil je jezelf goed kunnen voorbereiden, zodat je in een keer kan slagen? Hier zal je alle informatie vinden die je nodig hebt over hoe de examens van het CBR in zijn werking gaan. Een vaak gegeven advies is om samen met je rijinstructeur de stappen van elk examen goed door te nemen. De meeste rijscholen, zoals driving school den Bosch, zullen dit al standaard met jou doen zodat jij precies weet wat je uiteindelijk bij jouw examens te wachten staat.

Theorie-examen

Het eerste examen waar je mee te maken zult krijgen, is het theorie-examen van het CBR. Hier zullen ze je testen op je kennis en inzicht van de verkeersregels en op jouw inschattingsvermogen bij gevaarlijke situaties. Hiervoor zal je alle theorie die hoort bij het verkeer moeten weten. Dit kan je leren uit theorieboeken die door driving school den Bosch worden aangeboden. Hierin vind je alles over het verkeer, zoals de verkeersborden en hun betekenis, de regels bij het verlenen of krijgen van voorrang en wat je moet doen bij gevaarlijke situaties. Ook heb je de mogelijkheid om een crash course te doen over de theorie bij een erkende theorieschool. Hier zal je in een of twee dagen kennis maken met de stof en zal je worden warmgedraaid voor je theorie-examen. Dit is een goed alternatief voor diegenen die te weinig tijd hebben om het hele theorieboek zelfstandig door te nemen.

Gerelateerd nieuws  Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

Praktijkexamen

Bij je laatste examen zal je worden getest op jouw rijvaardigheid. Hier krijg je de kans om te laten zien wat je hebt geleerd tijdens al jouw rijlessen. Als je bij je lessen al vaker examenroutes hebt gereden, dan zal dit natuurlijk een stuk makkelijker zijn. De rijinstructeurs van driving school den Bosch nemen de meest gebruikelijke routes die worden gereden bij het praktijkexamen samen met je door, zodat je niet voor verrassingen komt te staan wanneer je uiteindelijk afrijdt. Een tweede punt waarop je wordt getest, is jouw kundigheid bij het uitvoeren van bijzondere verrichtingen, zoals het achteruit parkeren in een vak of het maken van een halve draai. Ook hiervoor is het aangeraden om te lessen bij driving school den Bosch, waar de rijinstructeurs elke bijzondere verrichting stap voor stap met je zullen doornemen.

driving school Den Bosch

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!