Gezelligheid door diverse soorten (sfeer)verlichting

09/06/2021
|
175
sfeerverlichting

Het verlichten van je woning of kamer kan vaak een hele uitdaging zijn, want: Hoe zorg je er nu voor dat je een ruimte mooi gelijk belicht wordt? Of hoe licht je bijvoorbeeld je favoriete schilderij goed? Een goede verlichting kan veel verschil maken en is het begin van jouw eigen wooncomfort.

Functionele verlichting

De functionele verlichting betekent eigenlijk werkplekverlichting, hierbij worden standaard lampen geïnstalleerd die er zo voor zorgen dat er genoeg zichtbaarheid is binnen een ruimte of een specifieke plek. Meestal heeft functioneel licht als einddoel om een plek werkbaar te maken en hierbij gebruik te maken van direct en gericht licht. Tevens wordt er binnen functionele verlichting vaak gebruik gemaakt van wat koeler, witter licht. Echter is het belangrijk dat je functionele verlichting altijd goed combineert met basisverlichting. Met name doordat de basisverlichting een stuk aangenamer is voor je ogen. In sommige gevallen kan functionele verlichting ook gebruikt worden als sfeerverlichting.dDt wordt vaak ingezet bij industriële interieurdesigns.

Accentverlichting

Accentverlichting is gemaakt om een specifiek deel van een ruimte of zelfs een object te belichten een ware eyecatcher. Zo worden spots veel gebruikt om accentverlichting toe te passen. Spots zijn een ultieme uitkomst voor accentverlichting omdat deze een sterke en gezamenlijke lichtstraal afgeven. Momenteel worden er ook veel led strips gebruikt om een ruimte te accentueren. Vaak worden deze gebruikt om iets te verlichten achter een bepaald object, zoals bijvoorbeeld een tv-meubel of een boekenkast. Accentverlichting kan heel goed gecombineerd worden met diverse sfeerverlichting.

Gerelateerd nieuws  De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

Decoratieve verlichting

Deze verlichting is puur decoratief en heeft enkel tot doel om een esthetische waarde toe te voegen aan je ruimte. Decoratieve verlichting is zacht van schijnsel en is net als sfeerverlichting een indirecte verlichting. Zo kun je kerstlampjes, party lights of een neon art letter ophangen gewoon omdat dat er zo gezellig uitziet. Deze vormen van verlichting geven echter niet voldoende algemene verlichting als basisverlichting. Deze soort verlichting is niet super functioneel en accentueert ook niet voldoende diverse objecten.

Maar geen zorgen, het kan prima zijn dat decoratieve verlichting wel een onderdeel is van jouw sfeerverlichtingsplan. Om de puntjes op de i te zetten van een romantische setting of een knusse familie-avond op de bank, kom je uit bij sfeerverlichting.

Sfeerverlichting woonkamer

De woonkamer is een kamer waar ontzettend veel tijd gespendeerd wordt. Het is daarom erg belangrijk ook deze ruimte van correcte sfeervolle verlichting te voorzien. Sfeerlicht in de woonkamer zou de functionele verlichting moeten complementeren.

sfeerverlichting

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!