Het gebruik van UPS & omvormers in het huishouden

23/05/2021
|
90
spanningsomvormer

Beide apparaten zijn zeer geschikt om te gebruiken voor het ondersteunen tijdens stroomuitval. Bij het kiezen van het juiste product bestaat er enige onduidelijkheid welk apparaat nu beter is. Zijn UPS en omvormers niet gewoon hetzelfde? De grote verschillen zijn dat UPS een gelijkrichter heeft om het systeem te voorzien van noodstroom. Een omvormer zet gelijkstroom om in wisselstroom. Een UPS is direct aangesloten op de apparaten terwijl een omvormer eerst is verbonden met een batterij. Een UPS is duurder dan een omvormer. Een UPS levert de reservevoeding voor een paar minuten, terwijl de omvormer de stroom voor een langere periode levert. Tijdens een stroomstoring schakelt de UPS per direct over van hoofdvoeding naar batterij, terwijl de omvormer een kleine vertraging heeft in dit proces.

Welke is nu het meest nuttig voor jouw doeleinden.

Voor de juiste keuze in spanningsomvormer kijk je naar de doeleinden waar je hem voor nodig hebt. Een UPS (uninterrupted power supply) wordt voornamelijk gebruikt voor hardware-apparaten die niet uit mogen vallen. Je zal een UPS in vele gevallen in grote bedrijven zien voor de apparaten die niet uit mogen vallen. Een omvormer zie je veel als je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak hebt. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroombron van zon panelen omgevormd wordt naar wisselstroom. Wisselstroom wordt gebruikt in het dagelijkse huishouden.

Gerelateerd nieuws  Een nieuwe hype, drinken bestellen?

Kan een omvormer de stroomonderbreking van een UPS wel aan?

Sommige mensen vragen zich af of de omvormer de stroomonderbreking van de UPS wel aan kan. Een zeer goede vraag uiteraard. Zij denken namelijk er over na om een UPS toe te voegen aan het systeem. Als je de pc niet op de hoofdomvormer wilt gebruiken maar wil aansluiten op een UPS, dan is dit een goed idee. Er komt dan alleen 1 belangrijk punt bij dat niet alle UPS systemen op elke omvormer past. De omvormer kan veroudert zijn waarbij het verschil in sinusgolven schade kan brengen aan de pc. Hierom is het belangrijk te kijken dat het volledige systeem up-to-date is en alles samen kan werken zonder problemen.

 

spanningsomvormer

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Geen kalkaanslag meer in leidingen en kranen: het belang van waterontharders

|
Algemeen, Diensten

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!