Het kleinste paradijs van de Caraïben

07/04/2021
|
261
Klein Curaçao

De Caraïben is een plek wat jaarlijks veel bezoekers trekt. Dit is ook nog niet gek je hebt er prachtige eilanden, zoals Jamaica, Dominicaanse republiek en de ABC-eilanden. De ABC-eilanden staan voor Aruba, Bonaire en Curaçao en zijn prachtige eilanden die je kan bezoeken op je vakantie. In deze blog gaan we iets vertellen over Curaçao en een van de kleinste paradijzen in deze omgeving, namelijk klein Curaçao.

Klein Curaçao

Klein Curaçao is een onbewoond rotsachtig klein eilandje en ligt op zo’n dertien kilometer varen van Curaçao. Curaçao wordt jaarlijks veel bezocht door toeristen en studenten die er komen werken. Veel van deze toeristen en studenten kiezen er ook voor om klein Curaçao te bezoeken. Dat is ook niet gek want Klein Curaçao heeft het langste en mooiste strand van Curaçao en heeft een interessante geschiedenis.

Het strand van klein Curaçao

Zoals je hierboven al snel kon lezen heeft klein Curaçao het mooiste en langste strand van Curaçao. Het eiland heeft een hemelsblauwe zee wat perfect is om te snorkelen en klein Curaçao is bedekt met een zacht, parelwit strand. Door de hemelsblauwe zee van klein Curaçao is het een perfecte plek om te snorkelen. Als je een duik neemt in het glasheldere water zie je veel tropische vissen en als je geluk hebt kan je ook een zeeschildpad tegen komen! Er keren jaarlijks honderden zeeschildpadden terug naar klein Curaçao om zich voor te planten. Dus de kans dat je een tegen komt is vrij groot. Hou dus vooral je ogen open als je gaat snorkelen bij Klein Curaçao!

De vuurtoren op klein Curaçao

Als je een dagtrip doet naar klein Curaçao en je nadert het eiland is het eerste wat je ziet de vuurtoren. Dat is ook niet raar de vuurtoren op klein Curaçao is ook gebouwd, zodat voorbij komende schepen het eiland konden zien. Voor de bouw in 1850 zagen voorbijkomende schepen het eiland vaak niet of te laat, waardoor er scheepsbreuken hebben plaatsgevonden. De vuurtoren wordt tegenwoordig niet meer gebruikt, maar wordt wel nog druk bezocht door toeristen. Dat is ook niet gek want de oude vuurtoren is prachtig en vrij iconische voor het eilandje.

Gerelateerd nieuws  Hoe kies je de beste skistokken voor je?

De schepen van Klein Curaçao

Zoals je hierboven las hebben er voor 1850 nogal wat scheepsbreuken plaatsgevonden op klein Curaçao. Na de bouw van de vuurtoren zijn er nog twee iconische schepen gestrand op het eiland en deze schepen kan je nog altijd bezoeken. Zo heb je de Maria Bianca Guidesman, een olietanker die er in de jaren tachtig van de vorige eeuw gestrand is en nooit geborgen is. Het schip ligt er nu te roesten, maar het schip wordt jaarlijks nog druk bezocht door toeristen. Het laatste schip dat er gestrand is, was in 2017. In 2017 is een klein Frans zeiljacht gestrand, die het eiland te laat zag. Dit Franse zeiljacht is ook te bezoeken op het eiland.

Klein Curaçao bereiken

Klein Curaçao is een activiteit die je gewoon moet doen als je Curaçao bezoekt. Als je van plan bent dit te doen is het ook verstandig deze dagtrip te boeken voor je op Curaçao aankomt. De dagtrips naar klein Curaçao zijn vaak al volgeboekt. Als je dit pas doet als je op het eiland aankomt dan is de kans aanwezig dat je geen plek meer kan krijgen. Er zijn verschillende bedrijven die zo’n dagtrip naar klein Curaçao aanbieden.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Jezelf herontdekken: een aantal tips

|
Ontspanning

De juiste reclame voor meer conversie

|
Algemeen

Géén goede marketing: anti-marketing

|
Algemeen

5 Tips om je interieur een make over te geven

|
Interieur
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!