Het verschil tussen een opbouw zwembad en een inbouw zwembad

12/08/2021
|
245
opbouw zwembad

Als je graag een zwembad in je tuin wilt hebt je vast al eens gekeken naar de opties die er zijn. Inbouw zwembad en een opbouw zwembad zijn dan toch wel de meest bekende.

Een opbouw zwembad

Een opbouw zwembad zet je boven de grond. Deze graaf je dus niet in. Je kan hem daardoor gemakkelijk afbreken en je kan hem ook nog eens verplaatsten. Er zijn veel verschillende soorten opbouw zwembaden te verkrijgen. Een opbouw zwembad van kunststof zijn vaak het populairste. De merken Intex en Bestway springen in dit segment er bovenuit. Vaak vergt een kuststof zwembad wek enige aandacht. Je moet het kunststof goed verzorgen om te zorgen dat er geen gaten in komen te zitten. Het voordeel is wel dat ze over het algemeen niet ontzettend duur zijn en gemakkelijk opgeborgen kunnen worden. Je kan ook kiezen voor een houten opbouw zwembad. Deze zijn vaak steviger en gaan wat langer mee. Ze kunnen echter niet gemakkelijk verplaatst worden. Daarnaast moet hout gebruikt worden dat goed tegen water kan. Hierdoor wordt de prijs van het zwembad ook al snel een stuk duurder.

Een inbouw zwembad

Een inbouw zwembad wordt ingegraven in je tuin. Deze wordt permanent geplaatst dus kan niet verplaatst of opgeborgen worden. Door het ingraven van het zwembad creëer je wel een hele hoop meer opties. Je kan bijvoorbeeld een glijbaan of een watervalletje er bij aanleggen. Daarnaast wordt er ook vaker een afdeksysteem geplaatst om te zorgen dat het water vrij blijft van vuiligheden. Ook het instappen in het zwembad is gemakkelijker. Hij is namelijk gelijk met de grond, dus je hoeft geen lastig trapje te beklimmen om in het zwembad te komen. De grootste nadelen van een inbouw zwembad zijn de kosten en het onderhoud. Een inbouw zwembad is over het algemeen 10 keer zo duur als een houten opbouw zwembad. Daarnaast vergt het ook veel onderhoud. Het water moet schoon gehouden worden en de filters regelmatig vervangen. Ook moet de binnenkant van het zwembad regelmatig schoongemaakt worden. Als je het zwembad wilt verwarmen dan gebruikt het ook nog eens best wel wat stroom. Echter hem je er wel langer plezier van en hoef je maar 1 keer de investering om te installeren te doen.

Gerelateerd nieuws  Tips om jouw huis sneller te verkopen

opbouw zwembad

Meer blogs lezen? Lees dan Een zwembad in de tuin: waar moet je op letten?

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!