Het vijf sterren landschap

20/03/2020
|
188
Heuvelland

Het Heuvelland in Limburg is uitgeroepen tot het vijf sterren landschap van Nederland. In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de Geuldal lammeren die grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst. Je kunt altijd op vakantie in het heuvelland, het is gezellig en avontuurlijk. Je kunt zelf kiezen wat je graag wilt, actief en druk of relax en uitrusten. Het kan allemaal in het vijf sterren landschap.

Heuvelland

Een tweede huis in het Heuvelland

Veel toeristen die vaker in het Heuvelland zijn geweest, kiezen ervoor om uiteindelijk een tweede huis te kopen. Dit omdat ze er goed tot rust kunnen komen en terug kunnen komen wanneer ze willen. Vaak worden de vakantie huisjes gekocht in Gulpen of Mechelen. Er zit een makelaar in Mechelen, die regelt veel voor de woningen in Mechelen. In Mechelen staan ook veel boerderijen te koop. De huizen die bij de boerderijen horen zijn of nog ouderwets en gezellig. Of helemaal gerenoveerd. Het zijn gezellige vakwerk huizen met een gedetailleerde stijl. Er wonen verschillende mensen door elkaar, op sommige boerderijen wonen ook nog echt boeren. Er zitten ook veel Nederlands in het Heuvelland. Wat de mensen trekt naar het Heuvelland is de rust en de heerlijke wandelingen. De gastvrijheid van de dorp bewoners werkt er ook goed aan mee.

Gerelateerd nieuws  Tips om jouw huis sneller te verkopen

 

De geschiedenis van Mechelen

Mechelen is een klein dorpje in het zuiden van Limburg en telt ongeveer 1.785 inwoners. De naam is ontstaan in 1133 en is afkomstig van het Germaans. Het betekend letterlijk “bij de grote machtige plaats”. Mechelen ontstond oostelijk van de plaats waar de Mechelderbeek in de Geul uitmondt. De kern ligt op ongeveer 110 meter hoogte op de helling naar het Plateau van Vijlen, in het Geuldal. Door het dorp stroomt de Mechelderbeek deels langs de Hoofdstraat. In Mechelen heb je gezellige cafétjes en iedereen kent elkaar.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!