Het vijf sterren landschap

20/03/2020
|
105
Heuvelland

Het Heuvelland in Limburg is uitgeroepen tot het vijf sterren landschap van Nederland. In dit met vijf sterren bekroonde landschap liggen nostalgische dorpjes en authentieke stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Geniet van de Geuldal lammeren die grazen en rust uit op één van de vele terrasjes. Wil je liever wandelend of fietsend het gebied verkennen? Dan biedt het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelroutes uitkomst. Je kunt altijd op vakantie in het heuvelland, het is gezellig en avontuurlijk. Je kunt zelf kiezen wat je graag wilt, actief en druk of relax en uitrusten. Het kan allemaal in het vijf sterren landschap.

Heuvelland

Een tweede huis in het Heuvelland

Veel toeristen die vaker in het Heuvelland zijn geweest, kiezen ervoor om uiteindelijk een tweede huis te kopen. Dit omdat ze er goed tot rust kunnen komen en terug kunnen komen wanneer ze willen. Vaak worden de vakantie huisjes gekocht in Gulpen of Mechelen. Er zit een makelaar in Mechelen, die regelt veel voor de woningen in Mechelen. In Mechelen staan ook veel boerderijen te koop. De huizen die bij de boerderijen horen zijn of nog ouderwets en gezellig. Of helemaal gerenoveerd. Het zijn gezellige vakwerk huizen met een gedetailleerde stijl. Er wonen verschillende mensen door elkaar, op sommige boerderijen wonen ook nog echt boeren. Er zitten ook veel Nederlands in het Heuvelland. Wat de mensen trekt naar het Heuvelland is de rust en de heerlijke wandelingen. De gastvrijheid van de dorp bewoners werkt er ook goed aan mee.

Gerelateerd nieuws  Tips om jouw huis sneller te verkopen

 

De geschiedenis van Mechelen

Mechelen is een klein dorpje in het zuiden van Limburg en telt ongeveer 1.785 inwoners. De naam is ontstaan in 1133 en is afkomstig van het Germaans. Het betekend letterlijk “bij de grote machtige plaats”. Mechelen ontstond oostelijk van de plaats waar de Mechelderbeek in de Geul uitmondt. De kern ligt op ongeveer 110 meter hoogte op de helling naar het Plateau van Vijlen, in het Geuldal. Door het dorp stroomt de Mechelderbeek deels langs de Hoofdstraat. In Mechelen heb je gezellige cafétjes en iedereen kent elkaar.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!