Hoe kan je spierherstel versnellen?

06/06/2021
|
151
spierherstel versnellen met massage gun

Als je veel in de sportschool staat weet je hoe vervelend spierpijn soms kan zijn. Aan de ene kant is het heerlijk om spierpijn te hebben, omdat je dan weet dat je een goede training hebt gehad. Vaak is spierpijn ook een dingetje, omdat het nogal vervelend kan zijn. Bedenk je, maar eens als je benen hebt getraind traplopen, zitten naar de wc gaan. Dat zijn allemaal kleine dingen die dan opeens heel veel moeite gaan kosten. Soms kan spierpijn ook drie dagen aanhouden. Als je dan een kiest voor bijvoorbeeld een push, pull, legs training dan train je vaak zes dagen in de week. Hieronder kan je hier meer over lezen.

Push, pull, legs split

Bij een push, pull legs training rouleer je dus steeds in wat je traint. Het kan dat voorkomen dat je op donderdag nog last hebt van de training van maandag. Hierdoor kan je dan de push training niet volledig en goed doen. Om dit te voorkomen kan je een aantal dingen doen om je spierherstel te versnellen. Om je spierpijn te versnellen is een van de belangrijkste dingen natuurlijk voeding. Door genoeg eiwitten binnen te krijgen geef je, je lichaam de bouwstoffen om te herstellen. Naast voeding kan je ook kiezen om gebruik te maken van een foamroller of massage gun om spierherstel te versnellen. Een foamroller of massage gun kan je gebruiken om spieren en knopen los te maken, dit zorgt ervoor dat spierherstel gaat versnellen.

Gerelateerd nieuws  Dit zijn de leukste anime films die je gezien moet hebben

Een massage gun om spierherstel te versnellen

Met een massage gun kan je spierpijn dus bevorderen. Het massageapparaat zorgt voor stevige en diepe trillingen in de spieren. Deze diepe en stevige trillingen noemen we ook wel vibratietherapie. Vibratietherapie is een veelvoorkomende techniek in de fysiotherapie. Deze techniek wordt gebruikt om spieren los te maken, zodat spierpijn sneller verdwijnt. Zelfs prestaties kunnen verbeterd worden door gebruik te maken van een massage gun en vibratietherapie. Een massage is zeker ook altijd goed als je wilt ontspannen en stress en druk wilt verlichten door de dag heen.

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

5 Handige borduurtips

|
Ontspanning

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid

Bloemen tekenkunst: een uitdrukking van natuurlijke pracht

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!