Hoe verdien je geld met Youtube?

25/06/2023
|
304
Youtuber

Bijna iedereen kent wel een bekende Youtuber. Een voorbeeld zijn bijvoorbeeld Milan Knol en Enzo Knol. Er zijn een groot aantal Youtubers in Nederland, maar ook de rest van de wereld, die inkomsten uit YouTube kunnen generen. En dat niet alleen, deze inkomsten zijn zo goed dat ze zich wel grootverdieners kunnen noemen. Maar weet jij eigenlijk wel hoe het werkt? Hoe je met YouTube geld kunt verdienen? Daar gaan wij jou alles over vertellen in deze blog!

Er zijn een aantal verschillende manieren waarmee je via YouTube inkomsten kunt genereren. Deze gaan we hieronder kort toelichten.

Advertentieopbrengsten

Met behulp van advertentieopbrengsten kun je geld verdienen via YouTube. Wanneer mensen een video kijken zien ze een advertentie voorbij komen. De adverteerder van deze advertentie betaald hiervoor. Hoe vaker de advertentie aan een kijker wordt getoond, des te meer een Youtuber hieraan verdiend. Om deze advertentieopbrengsten te krijgen, moet je partner worden van Youtube. Dit kan bijvoorbeeld pas worden gedaan wanneer je 1000 abonnees hebt en mensen 4000 uur naar jouw kanaal hebben gekeken gedurende het afgelopen jaar.

Samenwerkingen met merken

Een andere manier om geld te verdienen via YouTube is door samenwerkingen aan te gaan met merken. Door merken in video’s te laten zien of promoten, kan een YouTube daaraan geld verdienen. Dit kan één keer zijn, maar ook meerdere keren of in meerdere video’s. Het merk betaald dan de Youtuber, omdat diegene de producten laat zien in een video. Zo raken er steeds meer mensen, of de doelgroep, bekend mee.  

Gerelateerd nieuws  Letsel na uitglijden? Dit zijn je rechten
Youtuber

Affiliate marketing

Affiliate marketing is ook een veel voorkomende manier om geld te verdienen middels YouTube. Affiliate marketing houdt in dat er een linkje wordt gedeeld op gepromoot op het YouTube kanaal of in een video. Dit linkje gaat bijvoorbeeld naar een bepaald product of bepaalde dienst van een merk. Wanneer iemand een aankoop doet via dat linkje, krijgt de Youtuber een bepaald percentage van de aankoop. Wanneer het om affiliate marketing gaat, moet dit ten alle tijden worden benoemd.

Wil jij geld verdienen met YouTube?

Wil jij geld gaan verdienen met YouTube? Dan geven we jou graag een aantal tips mee! Weet allereerst goed wie jouw doelgroep is. Wanneer je weet welke mensen jou volgen, weet je ook goed hoe je deze kunt bereiken, aanspreken of motiveren. Hierdoor zullen de verdiensten ook toenemen. Wees daarnaast ook geduldig. Je zult niet zo maar 1000 abonnees hebben, hiervoor zul je eerst regelmatig moeten posten of voor een langere tijd actief zijn. Ga er dan ook niet vanuit dat je snel geld kunt verdienen met YouTube. Focus je daarnaast ook op één ding. Ga ontdekken wat jij graag wilt doen, zodat jij een duidelijke boodschap kunt overbrengen naar jouw doelgroep.

Wil je weten hoe veel jij kunt verdienen met YouTube? Je krijgt al een inschatting door te kijken naar het vermogen van Enzo Knol.

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

De juiste reclame voor meer conversie

|
Algemeen

Géén goede marketing: anti-marketing

|
Algemeen

5 Tips om je interieur een make over te geven

|
Interieur

Faalangst voor je rijexamen? Bekijk deze tips

|
Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!