Hou jij ook van motors?

02/11/2020
|
148

Motorrijden is een cultuur. Voor bestuurders van motors is het meer dan een uit de hand gelopen hobby. Ze leven ervoor en het is echt een levensstijl geworden. Maar hoe is motorrijden voor zoveel mensen belangrijk geworden? Laten we bij het begin beginnen. Het ontstaan van de motorfiets. De motorfiets is in de 2e helft van de 19e eeuw ontstaan. Waar deze bijzondere fiets precies is uitgevonden en door wie is onduidelijk, maar het schijnt dat verschillende Europese technici er gedurende deze periode mee bezig waren. Van het aller eerste bedrijf weten we wel het een en ander af. In 1860 richtte een Fransman genaamd Pierre Michaux het eerste bedrijf op dat zich richtte op het bouwen van fietsen die gemotoriseerd waren.

motornieuws

Motors in de tijden van oorlog

Zeker gedurende de Eerste Wereldoorlog werden motorfietsen ineens massaal geproduceerd. Iedereen was gewend aan paar en wagen, maar dit werd langzaam dus vervangen door de motorfiets. Een bekende motorfabrikant is het Amerikaanse bedrijf Harley-Davidson waar je ongetwijfeld wel eens van hebt gehoord. Zij hebben hun bekendheid ook grotendeels te danken aan de omhoog schietende productie in deze periode. Onder andere Harley-Davidson verkocht meer dan 30.000 motoren aan geallieerden. De motorfietsen van destijds hadden een vermogen van maximaal 5 pk. Na de oorlog was duidelijk te zien dat Harley-Davidson haar plek als grootste motorfabrikant had geclaimd. Zij verplaatsen hun productie naar 68 andere landen buiten de Verenigde Staten, en met succes.

Gerelateerd nieuws  Bloemen tekenkunst: een uitdrukking van natuurlijke pracht

Motornieuws

Natuurlijk is tegenwoordig alles anders. Motors van nu zijn niet meer te vergelijken met hetgeen vroeger werd geproduceerd en vice versa. De ontwikkeling van motors staat nooit stil en elke dag lees je wel weer iets nieuws. Is motorrijden een hobby van jou, dan mag je het laatste motornieuws natuurlijk niet missen. Je kunt dit eenvoudig checken op het internet. Op verschillende webpagina’s vind je leuke blogs en de nieuwste feitjes op het gebied van motorrijden. Websites als deze zijn onderdeel van de cultuur motorrijden.  Ook verschijnen er met regelmaat foto’s en video’s van testritjes met de nieuwste motors.

Recent

Hoe verminder je verpakkingsafval?

21/05/2024

De toekomst van online marketing

21/05/2024

Een weekendje Maastricht in de zomer!

06/05/2024

Het gedoogbeleid van Nederland

03/05/2024

Hoe SEO bedrijven helpt om te groeien

01/05/2024

Meer in deze categorie

Een weekendje Maastricht in de zomer!

|
Ontspanning

Ontdek de veelzijdigheid van Maastricht

|
Ontspanning

Voetbaltechniek zelf trainen? Lees deze tips

|
Ontspanning

Wat gebeurt er allemaal op het internet?

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!