Ben je die oude bank helemaal beu? Zit hij vol met vlekken of gaten door je huisdier? Of heb je er misschien zo vaak op gezeten, dat je hem niet meer kunt aanzien? Het kopen van een nieuwe bank is dan ontzettend aantrekkelijk, maar er zitten ook een aantal nadelen aan vast. Misschien is je oude bank een tweede leven inblazen dan een veel beter idee. Wij vertellen het je graag.

De nadelen van een nieuwe bank

Op de eerste plaats zetten we de nadelen van het kopen van een nieuwe bank even op een rijtje. Om een goede afweging te kunnen maken, is dat wel zo verstandig.

  • Het kost een hoop geld. Voor een mooie nieuwe bank moet je vaak diep in de buidel tasten.
  • De keuze is reuze. Banken heb je in alle vormen, maten, soorten en stoffen. De hoeveelheid keuzes kan zelfs zo overweldigend zijn, dat je aan het eind van een dag zoeken nog niets hebt gevonden. Dat kan erg frustrerend zijn.
  • Kleine kinderen en/of huisdieren. Kinderen en huisdieren brengen een hele hoop plezier en schoonheid in je leven, maar vaak ook veel stress. Zeker als het gaat om nieuwe spullen in je huis. De kans op beschadigingen en vlekken is namelijk heel hoog.
  • Heb je toch dé droombank gevonden en de keuze gemaakt om een nieuwe bank te kopen? Houd er dan rekening mee dat deze waarschijnlijk pas na een paar maanden leverbaar is.

Een bankhoes voor een tweede leven

Heb je na het lezen van bovenstaande nadelen geen zin meer gekregen om een nieuwe bank te kopen? Begrijpelijk, er is namelijk ook een hele makkelijke en leuke manier om je oude bank een nieuw leven te geven: de bankhoes. De naam zegt het al een bankhoes is een hoes voor over je bank. Met behulp van deze hoes zorg je er niet alleen voor dat de bank beschermd wordt, ook geef je het een heel nieuwe uitstraling. De bankhoes is van een stretchbare stof, waardoor je de gehele bank van voor, achter, onder en boven bedekt krijgt. Het allerleukste aan deze oplossing is dat wanneer je uitgekeken bent op de hoes, je heel eenvoudig er een nieuwe voor in de plaats kunt doen.