Je sneakers schoonmaken in de wasmachine

04/03/2022
|
46

Wanneer je sneakers heel vies zijn dan moet je ze schoonmaken. Waarschijnlijk heb je daar niet altijd zin in. Je kunt je sneakers helemaal zelf gaan schoonmaken, maar je hebt er ook wel eens aan gedacht om ze in de wasmachine te gooien. Toch durf je dit niet helemaal aan, omdat je niet zeker weet of je sneakers dat zullen overleven. Dan maar weer met de hand poetsen. Toch kunnen de meeste sneakers wel in de wasmachine, zeker als je een stappenplan hebt. Probeer je wel aan het stappenplan te houden, anders heb je kans dat het alsnog misgaat en dat wil je niet. Toch zijn er ook dan nog steeds risico’s aan verbonden.

 

Risico’s

Doordat er veel water vrijkomt en er veel gedraaid wordt zijn niet alle schoenen even geschikt voor de wasmachine. Je sneakers in de wasmachine kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk een verschuifde pasvorm krijgt, dat de kleuren vergaan of doorlopen, dat de zool loslaat, dat de zool kromtrekt of dat er krassen en scheuren in het stof komen. Bij suède schoenen of schoenen met leren elementen zijn de risico’s groter dan bij stoffen schoenen.

 

Stappenplan

Gooi je de sneakers uiteindelijk dan toch in de was dan is hier een stappenplan. Om je sneakers in de wasmachine te doen is de eerste stap om de binnenzolen en de veters uit je sneakers te halen. Was deze apart, dat is een beter idee. Haal vervolgens het ergste vuil met een borsteltje van je sneakers af. Zo weet je zeker dat er geen zand of modder in de wasmachine komt. Daarna doe je de sneakers in een waszak of in een kussensloop. Deze moet je goed dichtmaken, want de sneakers mogen niet los in de wasmachine. Je kunt ervoor kiezen om er handdoeken bij te doen om de lege ruimte op te vullen. Nu ga je echt wassen. Kies voor een lauwe temperatuur en gebruik niet al te veel waspoeder. Gebruik vloeibaar wasmiddel als het even kan, dit blijft na het wassen namelijk niet in de schoenen zitten. Als laatste moet je de sneakers drogen op kamertemperatuur. Zet je sneakers absoluut niet in de droger. In de zon zetten is ook geen goed idee. Deze beide dingen kunnen zorgen voor verkleuren of kromtrekken en dat wil je niet. Veel succes met het wassen van je sneakers!

Gerelateerd nieuws  Op zoek naar een huis in Roermond

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

De vele voordelen van sedum matten

|
Algemeen, Wonen

De beste manieren om geld te verdienen met je oude spullen

|
Algemeen, Wonen

Onmisbare decoratieve elementen voor in huis

|
Wonen

Hoe bespaar je op je energierekening?

|
Wonen, Algemeen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!