Je sneakers schoonmaken in de wasmachine

04/03/2022
|
124

Wanneer je sneakers heel vies zijn dan moet je ze schoonmaken. Waarschijnlijk heb je daar niet altijd zin in. Je kunt je sneakers helemaal zelf gaan schoonmaken, maar je hebt er ook wel eens aan gedacht om ze in de wasmachine te gooien. Toch durf je dit niet helemaal aan, omdat je niet zeker weet of je sneakers dat zullen overleven. Dan maar weer met de hand poetsen. Toch kunnen de meeste sneakers wel in de wasmachine, zeker als je een stappenplan hebt. Probeer je wel aan het stappenplan te houden, anders heb je kans dat het alsnog misgaat en dat wil je niet. Toch zijn er ook dan nog steeds risico’s aan verbonden.

 

Risico’s

Doordat er veel water vrijkomt en er veel gedraaid wordt zijn niet alle schoenen even geschikt voor de wasmachine. Je sneakers in de wasmachine kan ervoor zorgen dat je uiteindelijk een verschuifde pasvorm krijgt, dat de kleuren vergaan of doorlopen, dat de zool loslaat, dat de zool kromtrekt of dat er krassen en scheuren in het stof komen. Bij suède schoenen of schoenen met leren elementen zijn de risico’s groter dan bij stoffen schoenen.

 

Stappenplan

Gooi je de sneakers uiteindelijk dan toch in de was dan is hier een stappenplan. Om je sneakers in de wasmachine te doen is de eerste stap om de binnenzolen en de veters uit je sneakers te halen. Was deze apart, dat is een beter idee. Haal vervolgens het ergste vuil met een borsteltje van je sneakers af. Zo weet je zeker dat er geen zand of modder in de wasmachine komt. Daarna doe je de sneakers in een waszak of in een kussensloop. Deze moet je goed dichtmaken, want de sneakers mogen niet los in de wasmachine. Je kunt ervoor kiezen om er handdoeken bij te doen om de lege ruimte op te vullen. Nu ga je echt wassen. Kies voor een lauwe temperatuur en gebruik niet al te veel waspoeder. Gebruik vloeibaar wasmiddel als het even kan, dit blijft na het wassen namelijk niet in de schoenen zitten. Als laatste moet je de sneakers drogen op kamertemperatuur. Zet je sneakers absoluut niet in de droger. In de zon zetten is ook geen goed idee. Deze beide dingen kunnen zorgen voor verkleuren of kromtrekken en dat wil je niet. Veel succes met het wassen van je sneakers!

Gerelateerd nieuws  Gezelligste tuinen in Limburg

Recent

Voordelen en nadelen van een WooCommerce webshop

14/02/2024

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

13/02/2024

Welke soorten advocaten zijn er?

27/01/2024

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

23/01/2024

Wat maakt een dakspecialist anders dan een algemene aannemer

23/01/2024

Meer in deze categorie

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

|
Wonen

Boho-chic design: wereldse invloeden in huis halen

|
Wonen

Breng nieuw leven in je tuin

|
Wonen

De magie van verlichting in de woonkamer

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!