Kunststof kozijnen inmeten

26/06/2022
|
213
kunststof kozijnen almelo

Wanneer je je kozijnen laat vervangen voor kunststof kozijnen dan begint dat proces bij het inmeten. Het is altijd belangrijk dat je bij inmeten zeer zorgvuldig te werk gaat. Waarom? Omdat het bij kunststof kozijnen maar beperkt mogelijk is om het kozijn smaller te maken. Normaal gesproken is het mogelijk om aan beide kanten een aantal millimeter af te schaven, maar toch wordt dit over het algemeen niet aangeraden. Er worden vaak fouten gemaakt bij het inmeten doordat het te snel gebeurt of omdat iemand niet goed voor het kozijn staat. Het is daarom van belang dat je goed materiaal hebt. Met goed materiaal kun je denken aan een goede ladder, een goede rolmaat en een waterpas. Ga dus zorgvuldig te werk.

 

Muur

Als eerste kijk je met een waterpas hoe haaks de muur is. Hou de bovenkant van de waterpas tegen de muur aan op de plek waar het kozijn tussen wordt geplaatst. Hierdoor kun je zien of de muur waterpas is en of er stenen naar binnen steken. Zo weet je waar de knelpunten liggen. Problemen die veel voorkomen zijn een muur die niet waterpas loopt of stenen die naar binnen steken.

 

Hoe inmeten?

Vervolgens ga je de maat opmeten. Dit doe je zowel horizontaal als verticaal op drie verschillende punten. Deze punten zijn boven, in het midden en beneden. Omdat je eerst hebt gekeken hoe de muur loopt met een waterpas kun je eventuele knelpunten ook opmeten. Van alle maten die je hebt gemeten neem je altijd de kleinste maat. Haal hier daarna de marge vanaf. De hoogte van deze marge is wel afhankelijk van hoe haaks de muur loopt. Hou er rekening mee dat de marge vaak tussen de halve en de anderhalve centimeter is.

Gerelateerd nieuws  Breng nieuw leven in je tuin

 

Binnen

Als laatste kijk je naar hoe het binnen is. Het is goed om van tevoren na te denken over hoe de binnen afwerking gedaan wordt. Zo kun je de binnenmaat ook opmeten en kijken of er veel verschil is met de maten van buiten. Je vergelijkt dit om uiteindelijk te bepalen of je de kozijnen met of zonder aanslag wilt bestellen. Aanslag is een extra lip dat om het kozijn zit. Zo wordt de buitenmaat groter dan de binnenmaat. Aanslag is meestal 20 millimeter dik. Weet je dit eenmaal? Bestel dan je kunststof kozijnen in Almelo of ergens anders in Nederland. Weet je niet waar je kunststof kozijnen in Almelo of ergens anders in Nederland moet bestellen? Google dan gewoon, dan kom je er vast wel uit.

kunststof kozijnen almelo

 

 

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Huishoudelijke klusjes: niet zo moeilijk als het lijkt

|
Wonen

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Het gemak van een geautomatiseerd huis

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!