Mindfulness Den Haag

24/12/2020
|
225
Mindfulness Aikido Den Haag

Aikido, letterlijk vertaald als "de manier om bij Ki te zijn", is een Japanse krijgskunst met een sterk filosofische ondertoon, ontwikkeld door Morihei Ueshiba in het begin van de 20e eeuw.

De juiste energie

De manier om bij Ki te zien, maar wat is Ki nou precies. Ki betekent energie. Een goed functionerend persoon heeft veel energie, is flexibel en staat goed in contact met zijn omgeving en zichzelf. Activiteiten die je doet waardoor je je goed voelt, zijn vanzelf weer goed voor je energie. Een belangrijk kenmerk van Ki is dat het moet kunnen stromen. Het moet als hulpbron worden gevoed en gevoed. Bij vakken als Aikido en Tai Chi en Yoga is dit niet anders. Dit betekent dat we ons inzetten om obstakels weg te nemen: fysieke spanning, mentale terughoudendheid en het versterken van je kern en centrum.De kern van de bewegingen komen vandaan vanuit de omgeving net boven je navel. Het is je natuurlijke zwaartepunt of Seiko-tanden: van daaruit start je alle bewegingen van Aikido. Wanneer je het Ki centrum versterkt, vergroot je de energiestroom door het lichaam. Hiervoor gebruiken we balans- en ademhalingsoefeningen in Aikido.

Gerelateerd nieuws  Moestuintips

Aikido

Met Aikido wordt er gekeken om beter met Ki in contact te komen. Het woord Ki wordt letterlijk vertaald als "levensenergie" en heeft meerdere betekenissen. Het omvat heel de natuur en de mensen erbij.

Mindfulness Aikido Den Haag is een krijgskunst. Aikido gaat over het beheersen en tegengaan van aanvallen, niet over het leren uitschakelen van tegenstanders (duals). Aikido heeft geen aanvalstechniek die bekend is bij andere vechtsporten. Je zoekt dus geen confrontatie met je partner.

Het gaat erom om geen geweld te gebruiken, zelfs als je zelf wordt aangevallen. Het doel van Aikido is om agressie tegen u effectief te begeleiden en te beheersen. Dit is in strijd met het doel van andere vechtsporten, waarvan het doel is om kracht te meten en duels te winnen (in competities of toernooien). Het grootste verschil met andere vechtsporten is dus dat er geen nadruk wordt gelegd op het uitvoeren van agressie en hier punten aan te geven.. Behalve de Tomiki Aikido-stijl kent Aikido geen enkele vorm van competitie. Aikido is defensief, maar niet in absolute zin. Beoefenaars nemen het initiatief om de situatie onder controle te houden.

Mindfulness Aikido Den Haag

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

|
Ontspanning

Waarom een open dag waardevol is

|
Ontspanning

Jezelf herontdekken: een aantal tips

|
Ontspanning

Wat doet een barber?

|
Ontspanning
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!