Moeite met een vak op school

21/03/2019
|
83
bijles

Laten we eerlijk zijn, iedereen die ooit naar school is geweest het wel eens moeite gehad met een vak. Dit is niks om je voor te schamen! Dat je een vak lastig vind is heel normaal. Niemand weet alles en daarom moet je zeker niet bang zijn om op tijd aan te geven dat je moeite hebt met een vak. We leggen even nadruk op ‘op tijd’. Wacht niet te lang met ingrijpen. Meestal merk je in het begin van een periode of semester wel of je moeite hebt of niet. Als je te lang wacht kan dit vervelende gevolgen hebben. Je kunt bijvoorbeeld een onvoldoende halen voor een belangrijke toets of examen en dit kan weer tot gevolg hebben dat je het vak niet haalt en hierdoor niet slaagt of een jaar moet overdoen.

Bijles

Heb je moeite met een vak kun je er voor kiezen om bijles te nemen. Dit is al jarenlang is een populaire oplossing voor het probleem. Door bijles te nemen hoor je de stof eens van iemand anders dan je vaste leraar. Misschien vindt je de uitleg van je docent niet duidelijk en dan wil het nog wel eens helpen om het van een ander te horen. Ook is persoonlijke aandacht belangrijk. Dit krijgen leerlingen helaas niet altijd. Dit heeft alles te maken met de overvolle klaslokalen. Vooral op de middelbare scholen zie je vaak dat er wel 30 leerlingen in een leslokaal zitten.

Gerelateerd nieuws  Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

 

bijles

StudentPlus

StudentPlus helpt al een aantal jaar om leerlingen die moeite hebben met bepaalde vakken te helpen. Dit doen ze door jou als leerling te koppelen aan een andere leerling die het vak wél volledig snapt. Dit op meerdere manieren voordelig voor jou. Ten eerste krijg je de persoonlijke aandacht die je in de klas niet altijd kunt krijgen. Er is genoeg tijd en ruimte om vragen te stellen en ook om hier antwoord op te krijgen. Ook helpt het dat je les krijgt van een leerling. Hij of zij snapt dus precies hoe je je voelt en wat je nodig hebt.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Ondernemerschap in het digitale tijdperk: kansen en uitdagingen

|
Algemeen, Financieel

Bouw aan je toekomst met sparen

|
Algemeen, Financieel

De oplossing voor de groeiende markt van individuele wensen

|
Financieel

Waardevolle spullen behouden bij een ontruiming

|
Algemeen, Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!