Je bent klaar met je studie en je bent werkzoekende of je bent je huidige baan zat en wilt iets anders proberen, wat ga je dan doen? Het begint natuurlijk bij het sollicitatiegedeelte, er liggen veel banen voor je open maar waar wil je solliciteren? Stel, je bent afgestudeerd in ICT en je bent op zoek naar een front end developer vacature. Je kunt bedrijven waar je van weet dat je er kunt solliciteren benaderen, al zou het kunnen zijn dat die bedrijven net op dat moment geen open vacatures hebben. Wat doe je dan?

Verzamelwebsites

Er zijn verschillende verzamelwebsites waar open vacatures op staan, websites als indeed en Jobbird beschikken over veel open vacatures, als je dus op zoek bent naar een baan als bijvoorbeeld front end developer dan is de kans groot dat er een aantal front end developer vacatures op de websites vermeldt staan. Via websites als indeed is het mogelijk om bijvoorbeeld een CV te maken op de website, hierdoor kan je makkelijk en snel je cv bij een sollicitatie plaatsen. Er zijn ook websites waarbij je als werknemer kan opgeven zodat werkgevers jou kunnen beoordelen op je cv en daaruit uit kunnen nodigen op een sollicitatie gesprek.

front end developer vacatures

LinkedIn

Een ander voorbeeld van solliciteren kan ook via LinkedIn, een steeds populairder wordend socialmediaplatform. LinkedIn wordt meestal gebruikt als een meer zakelijkere variant van facebook, al wordt het ook vaak gebruikt als een netwerk platform. Hierdoor kan het vaker voorkomen dat je daar een werknemer wordt aangesproken met een verzoek voor een sollicitatie gesprek.

Lees ook:  Een nieuwe hype, drinken bestellen?

Functie specifieke websites

Tegenwoordig wordt het starters het sollicitatieproces steeds makkelijker gemaakt, een van deze oorzaken heeft e maken met een groei in bedrijven die een website oprichten voor het specifiek zoeken naar werknemers in een soort branche, voor de  vacatures van bijvoorbeeld een front developers. Het duidelijke verschil met deze websites en websites als Indeed is dat deze websites niet zijn voor algemene functies, indeed daarentegen biedt dan mogelijkheden voor iedere branche.

Met deze voorbeelden willen wij jullie alvast wat informatie geven over waar en hoe je kunt solliciteren. Veel succes alvast!