Online anoniem blijven, kan dat?

03/03/2022
|
55
anoniem sms

We leven in een tijd waar alles van ons gezien wordt, getrackt en opgeslagen. Het is heel begrijpelijk dat mensen voor bepaalde doeleinde zoals bijvoorbeeld, politieke voorkeuren, graag anoniem online wilt kunnen browsen. Maar hoe blijf je anoniem als je online bent?

Het is wel mogelijk om online anoniem te blijven, maar naarmate de tijd vordert wordt dit helaas wel steeds moeilijker. Geen enkele van de maatregelen die je neemt, zal ooit perfect zijn, maar tenzij je een bekende gezochte crimineel bent, kan je het voor iemand wel moeilijker maken dan dat het waard is om je te ontmaskeren. Met andere woorden, als ze het echt willen, dan komen ze er wel in.

TOR

Deze blog zou niet compleet zijn zonder Tor, daarom beginnen we hier maar mee. Tor is een netwerk van vrijwilligersknooppunten over de hele wereld en staat synoniem voor anonimiteit. Tor stelt je in staat jouw internetverkeer te coderen en elke keer als je verbinding maakt met een webserver, het verkeer door een willekeurige reeks knooppunten te leiden voordat het naar de eindbestemming gaat.

Tor is ontwikkeld met de Amerikaanse marine en het idee was om overheidscommunicatie te beschermen. Het netwerk heeft ook toegang tot de deep en dark web. Hoewel Tor behoorlijk effectief is in het beschermen van jouw online anonimiteit, kan het traag, ingewikkeld en beperkend zijn. Het is ook waard om te vermelden dat hoewel het netwerk voorgoed kan en is gebruikt, het ook voor illegale doeleinden is gebruikt, zoals het verkopen van illegale goederen en het verspreiden van afbeeldingen van kindermisbruik.

Gerelateerd nieuws  Diamond painting kan jouw nieuwe ideale tijdverdrijf zijn

anoniem sms

VPN

Een VPN, of wel Virtueel Particulier Netwerk, zorgt ervoor dat al het internetverkeer van een apparaat wordt versleuteld en leidt het vervolgens via een tussenserver op een locatie naar keuze. Het resultaat is dat het IP-adres van het apparaat wordt gemaskeerd en dat anderen het niet kunnen controleren.

De meeste VPN-providers gebruiken gedeelde IP-adressen op hun servers. Meerdere gebruikers - tientallen, honderden en zelfs duizenden - krijgen één IP-adres toegewezen. Dit maakt het bijna onmogelijk om de activiteit van een enkele persoon in deze groep te traceren.

Anoniem sms’en

Het is dus bijna onmogelijk om niet getraceerd te worden als je online bezig bent. Wil je dit echt voorkomen? Dan kan je beter anoniem sms’en. Met anoniem sms heb je slechts een goedkoop telefoontje nodig en een sim kaart.

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!