Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023
|
228
Rustig maar chique interieur

Een rustig kantoor is een rustig hoofd zeggen ze. Een rustig werkinterieur biedt rust en maakt werken een stuk gemakkelijker en meer aangenaam. Het is dan ook belangrijk dat het kantoor rustig oogt maar wel praktisch blijft. Lees verder voor de interieurtips die jouw kantoor stijlvol en praktisch maken in een rustig thema.

Zorg voor een rustige uitstraling

Allereerst is het kleurpalet belangrijk dat gebruik wordt voor de inrichting van het kantoor. Kies kleurschema’s met voornamelijk warme neutrale tinten. Denk hierbij aan beige tinten, waarbij accentkleuren toegevoegd kunnen worden om het chique te maken. Zulke kleuren kunnen zwart, goud of zilver zijn. De neutrale kleuren zorgen voor een rustige uitstraling en leiden niet af waardoor je geconcentreerd blijft tijdens het werken. Deze kleuren kunnen zowel gebruikt worden op de muren, meubels maar ook bijvoorbeeld op raamdecoratie. Zorg er wel voor dat deze raamdecoratie minimalistisch blijft zodat het geen afleidende elementen biedt.

Creëer genoeg lichtinval

Het plaatsen van strakke jaloezieën kan zorgen voor mooie en natuurlijke lichtinval. Op deze manier kan je altijd zelf bepalen hoeveel lichtinval er is en ben je niet afhankelijk van het weer. Zo kan je op een erg zonnige dag de jaloezieën wat meer kantelen als dat nodig is. Houten jaloezieën in een neutrale kleur ogen het chicst.

Houd het praktisch

Los van dat de kantoorruimte rustig moet ogen is het zeker ook niet onbelangrijk om de ruimte praktisch te houden. Creëer bijvoorbeeld opbergruimte. Het is wel zo fijn als er geen spullen rond zwerven. Zorg er daarom voor dat alles een eigen plek heeft. Bij grote opbergruimtes is het handig om kasten aan te schaffen die gesloten zijn. Open kasten kunnen namelijk erg afleidend zijn en zo vallen de opgeborgen spullen niet op.

Gerelateerd nieuws  Het kiezen van de juiste boxspring maat: slaapkamer en comfort in harmonie

Een andere praktische tip is om te zorgen voor voldoende werk- en beweegruimte. Het kantoor is toch een ruimte waar je bijna elke dag ongeveer 8 uur spendeert. Deel daarom het kantoor zo efficiënt mogelijk in zodat er voldoende beenruimte is onder het werkblad, maar zorg ook voor ruimte achter je mocht je even willen rekken en strekken tussendoor.

Maak het elegant en chique

Creëer een chique kantoor middels statementdecoratie en elegante simpele meubels. Less is more. Houd het dus voornamelijk minimalistisch. Laat de neutrale kleuren dan ook terug komen in de meubels. Afhankelijk van de ruimte die het kantoor biedt kunnen meubels naar maat geplaatst worden. Tijd voor nieuwe meubels! Investeer in hoogwaardige meubels die de chique stijl weerspiegelen. Denk hierbij aan minimalistische maar strakke ontwerpen. Dat het chique is betekent niet dat het kantoor niet knus mag zijn. Zo is het zeker geen slecht idee om de aanwezigheid van een vloerkleed te hebben in het kantoor. Bekijk hier het fluffy vloerkleed van SJ living als goed voorbeeld. Voor verdere inspiratie van chique en elegante interieur zijn Richmond Interiors en Eric Kuster de perfecte inspiratiebronnen. Geen idee waar je nieuwe meubels kan halen? lees

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

5 Tips om je interieur een make over te geven

|
Interieur

Upgrade je keuken: trends die geen verbouwing vereisen

|
Interieur, Wonen

Hoe je droomhuis te realiseren met een slimme verbouwing

|
Interieur

De gids voor het kiezen van de juiste raambekleding

|
Algemeen, Interieur
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!