Heb jij wel eens een slotenmaker ingeschakeld? Vast wel. Je belt een slotenmaker als je jezelf per ongeluk hebt buitengesloten. Dat gebeurd vaker dan je denkt, na een avondje stappen bijvoorbeeld. Dit is geen leuke situatie, staat in de kou voor je huis en je wilt naar bed. Gelukkig er een redende engel: de slotenmaker. Je kunt een slotenmaker bijna op elk gewenst moment op bellen. Of dit nu vroeg in de ochtend is of laat in de avond, een slotenmaker zal binnen no time aan je deur staan om het slot open te maken. Je kunt je dus vast wel voorstellen dat je als slotenmaker erg gewaardeerd wordt.

slotenmaker

Waarvoor bel je een slotenmaker nog meer?

Het is niet dat je een slotenmaker alleen belt als je jezelf het buitengesloten van je woning, er zijn namelijk meerdere redenen waarom je een slotenmaker zou bellen. Een van deze redenen kan een inbraak zijn. Een inbraak is natuurlijk nog vervelender dan de eerste situatie. Het brengt namelijk niet alleen materiële schade, maar ook emotionele schade. Je hebt niet meer het gevoel dat je veilig bent in je eigen woning en dat is nooit prettig. Een van de dingen die je kunt doen om dit gevoel van veiligheid weer terug te laten komen is het vervangen van alle sloten. Ook hiervoor kun je een slotenmaker inschakelen. De slotenmaker komt dan langs en bekijkt de opgelopen schade en zoekt naar oplossingen. Vaak leidt dit tot het vervangen van het bestaande slotensysteem.

Als voorkomen niet kan, dan is vervangen de beste opties

Natuurlijk is het voorkomen beter dan achteraf oplossen, maar soms is het gewoon niet anders. Woon je in een ouder huis, dan moet je een goed kijken naar de sloten die er hangen aan de deuren. De kans is namelijk groot dat deze sloten erg oud zijn en aan vervanging toe zijn. Je doet er dus verstandig aan om deze te vervangen. Wees ook niet bang om hier een beetje geld aan uit te geven, besparen op veiligheid is nooit een slechte keuze.

Lees ook:  Ruzie op je werk