Spelenderwijs motoriek van peuter stimuleren

28/12/2021
|
222
loopfiets 2 jaar meisje

Kinderen ontdekken spelenderwijs de wereld, daar komt dan natuurlijk ook hun motoriek bij kijken. Zonder te leren kruipen, lopen, rennen en klimmen wordt dat erg lastig. Waarschijnlijk kunt u zich als ouder er vast wel in vinden dat u graag de motoriek van uw kind zoveel mogelijk wil stimuleren, maar tegelijkertijd erg voorzichtig bent. Helemaal niet gek, het laatste wat u wilt is dat uw kind zichzelf pijn doet. Hoe kunt u dit het beste aanpakken? Wij leggen het uit!

Wat is motorische ontwikkeling?

Motorische ontwikkeling heeft alles te maken met het leren bewegen. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen grove en fijne motoriek. Bij grove motoriek gaat het om grotere lichaamsbewegingen, zoals kruipen, lopen, rennen, balanceren en klimmen. Fijne motoriek draait juist om de kleinere lichaamsbewegingen, zoals handbewegingen, spreken en beweging maken met de ogen. Door middel van verschillende sport- en spelactiviteiten kan de motoriek worden geoefend. Dit kan zowel binnen als buiten!

 

Tips voor motorische ontwikkeling van uw kind

Op het internet kunt u talloze verschillende bezigheden vinden die voor zowel u als uw kind leuk zijn om te doen. Zo kunt u in de zomer bij goed weer naar buiten gaan om een stuk door het bos te wandelen of fietsen. Naast dat het goed is voor de motorische ontwikkeling van uw kind, is de buitenlucht en lichaamsbeweging erg gezond! Komt u onderweg een speeltuin tegen, maak dan zeker een pitstop. Het klimmen en schommelen geeft uw kind de mogelijkheid om zijn/haar evenwicht beter onder controle te krijgen. Heeft u geen speeltuin in de buurt? Neem dan tijdens het wandelen een bal mee om tijdens het wandelen stukje bij beetje vooruit te trappen.

Gerelateerd nieuws  Wat houdt een waterdieet in?

 

Loopfiets vanaf 2 jaar meisje of jonge

We hadden het er net al over… fietsen! Als échte Nederlander moet iedereen in het gezin natuurlijk in het bezit zijn van een fiets. Met alle prachtige natuurgebieden met aangelegde wegen zou het zonde zijn om er niet eens in de zoveel tijd op pad te gaan. Nu is het voor kinderen van 2 jaar erg ambitieus om ze direct te laten fietsen, maar een loopfiets vanaf 2 jaar voor een meisje of jongen is een perfecte oplossing! Laat ze spelenderwijs kennis maken met het evenwicht en de kracht die ze nodig hebben om te kunnen fietsen. Een loopfiets vanaf 2 jaar voor een meisje of jongen is ideaal, omdat ze elk moment met een voet op de grond zijn. Dit geeft een gevoel van veiligheid, als ouder loop je er natuurlijk vlak achter!

Recent

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

De juiste reclame voor meer conversie

12/06/2024

Géén goede marketing: anti-marketing

07/06/2024

Tips om alcoholgebruik te verminderen

06/06/2024

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

05/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!