Sporters beginnen vaak (te) jong

17/02/2020
|
56
breda crossbox

Het maakt niet uit waar je precies woont, er is altijd wel een sportschool of fitnesscentrum in de buurt. Jongeren, maar ook ouderen, hechten steeds meer waarde aan de gezonde en leuke levensstijl die fitness met zich mee brengt. Dit is het mooie van fitness. Je kan gaan wanneer je wilt en je doet alles op je eigen tempo. Fitnessen word soms al vanaf een jonge leeftijd gedaan (14-15). Toch word aangeraden dat je pas begint met fitness als je lichaam uitgegroeid is. Dit is wanneer je 18 wordt. Voor degene die toch eerder gaan sporten, zorg ervoor dat je altijd weet waar je mee bezig bent. Hier volgen een paar tips voor de beginners onder ons.

 Adviezen

Natuurlijk kun je nooit alles snappen. Vaak is dat nier erg, maar in de sportschool is het toch wel belangrijk. Je moet zeker weten waar je mee bezig bent. Te beginnen met je houding. Misschien wel het allerbelangrijkste aspect. Je rug, schouders en eigenlijk je hele lichaam kunnen leiden onder een foute houding. Ga dus nooit zomaar tillen als je niet weet hoe je moet staan. Vraag altijd hulp van een begeleider/coach. Dan komen we bij het volgende punt. Laat je ego niet overnemen en ga zeker niet te zwaar tillen. Werk met een gewicht waarmee je goed kan werken. Vaak zie je dat jonge gasten teveel hooi op hun vork nemen en boven hun gewicht gaan tillen. Dit is absoluut niet de bedoeling.

Gerelateerd nieuws  Erectieproblemen veel voorkomend op latere leeftijd

breda crossbox

Doe eerst ervaring op

Ben je te jong maar kun je eigenlijk niet wachten om te beginnen? Overweeg dan eens om te beginnen met crossfit. Door eerst aan crossfit te doen maak je als beginners kennis met verschillende compoundoefeningen. Deze kennis kun je later meenemen naar de sportschool. Ook bouw je op deze manier conditie op, wat ook erg belangrijk is wanneer je overschakelt op fitness. Woon je in de regio Noord-Brabant? Dan is breda crossbox een goede sportschool om te beginnen. Hier draait het echt om het familiegevoel. Voor meer informatie kun je kijken op de website.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid

Hoe ga je om met de boosheid van je kind?

|
Gezondheid

Tips voor een betere nachtrust

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!