Tip voor een startende online groothandel

11/09/2020
|
88

Als je een online groothandel gaat beginnen zijn er veel aspecten waar je wellicht nog niet eerder aan hebt gedacht. Mensen leggen vaak de focus op wat zij gaan verkopen en hoe hun website eruit komt te zien maar steken geen aandacht in hoe hun verpakking er uit zal komen te zien.

 

Verpakkingsmaterialen

Verpakkingsmaterialen voor groothandels is een van de beste manieren om jouw klanten te laten zijn dat jouw groothandel een van de grote players is vergeleken met anderen dit geeft jouw klanten een veiliger gevoel als ze iets bestellen bij jou. Als jouw klanten hun bestelling in een kartonnen doos zonder enige vorm van branding ontvangen dan zullen ze de bestelling niet met jouw groothandel linken maar met het product dat ze gekocht hebben. Dus als zij volgende keer iets willen bestellen is wellicht jouw winkel niet de eerste plek waar ze gaan kijken. Zorg dat jouw logo en huisstijl duidelijk te vinden is op jouw verpakkingen en je zult zien hoe veel meer klanten vaker bij jou zullen inkopen. Bovendien is het ook goed als reclame aangezien mensen die wellicht nog nooit van jouw webshop hebben gehoord die wel zullen opzoeken als ze een doos zien voorbijkomen die hun oog vangt.

Gerelateerd nieuws  Let goed op wanneer je een website gaat maken

De juiste verpakking

Bij ieder product hoort ook de juiste verpakking. Bijvoorbeeld jij ben een online aquariumvis groothandel. Dan kun jij niet zomaar die vissen in een doos proppen en opsturen. Je moet zorgen dat jouw verpakkingen geschikt zijn voor het product dat je verstuurd. Een goede tip is om te kijken hoe andere groothandels hun producten verpakken. Als jijzelf een beter idee hebt dan wees niet bang om deze ook toe te passen. Als jouw verpakking memorabel is voor klanten zullen ze bij een volgende aankoop sneller geneigd zijn om deze dan ook bij jou te doen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden wat jij als webshop kunt doen om jezelf te differentiëren van de duizenden andere webshops die eventueel hetzelfde verkopen.

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!