Tips voor een betere nachtrust

24/10/2022
|
598

Een goede nachtrust heeft tal van voordelen, zowel fysiek als mentaal. Naast dat je een stuk minder chagrijnig bent wanneer je ’s ochtends wakker wordt, is je immuunsysteem ook een stuk beter. Je hebt tevens meer controle over je gewicht. Dit komt doordat een slecht slaapritme of simpelweg niet genoeg slaap een negatieve invloed heeft op je stofwisseling. Deze ontwikkeling zorgt voor minder gewichtsverlies. Benieuwd hoe je een betere nachtrust kan stimuleren? Lees dan onze blog, wij geven hierin namelijk een aantal tips vrij!

Geen schermen een uur voor het slapen gaan

Voordat je gaat slapen wil je idealiter niet meer naar schermen kijken. Zorg er dus voor dat je televisie, computer, laptop, tablet of telefoon niet meer in je blikveld is wanneer je wilt gaan slapen. De led-technologie die in deze schermen zit straalt meer blauw licht uit dan de schermen van oudsher. Deze blauwe lichten hebben een negatieve impact op je slaapritme. Daarnaast leiden deze schermen af van het daadwerkelijke in slaap vallen

Micro dosing

Door magic truffels te microdoseren wordt een kleine hoeveelheid van de daadwerkelijke psychedelica binnen genomen. Hierdoor krijgt de werkende stof psilocine niet de kans om het waarnemende gedeelte van je hersenen aan te tasten. Psilocine zorgt er in principe voor dat je hersenen anders werken, wat bepaalde voordelen met zich mee kan brengen. Een van deze voordelen is het zorgen voor een betere nachtrust. Mensen hebben aangegeven een vorm van vermoeidheid te ervaren bij het microdosing van magic truffels.

Gerelateerd nieuws  5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

Sporten en bewegen

Dat sporten en bewegen gezond is wist je waarschijnlijk al, maar wist je ook dat dit kan zorgen voor een betere nachtrust? Dit kan overdag of in de avond. Door op een consistente basis te sporten en te bewegen zorg je er voor dat zowel je geest én lichaam moe worden. Hierdoor val je uiteindelijk makkelijker in slaap. In deze blog hebben wij een paar sporten genoemd die je moet proberen!

Diep ademhalen

Bewust letten op diepe ademhalingen helpt om je lichaam te ontspannen en kalm te maken. Je ademhaling wordt van nature zwaarder en langzamer wanneer je gaat slapen, je lichaam probeert namelijk ook tot rust te komen. Help je lichaam een handje door op een geleidelijke manier rustig adem te halen en voor je het weet ben je het slapen.

Een vast ritme

Rondom een vaste tijd op staan en naar bed gaan helpt zeer veel met in slaap vallen. Je lichaam heeft een biologische klok die het allerbeste loopt wanneer er consistentie in zit. Op een gegeven moment weet je lichaam dat het rond een bepaalde tijd in slaap hoort te vallen, je houdt als het ware jezelf voor de gek.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Tips om alcoholgebruik te verminderen

|
Gezondheid

5 Tips om borstvoeding te combineren met je baan

|
Gezondheid

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

Wat doet een mediator?

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!