Tips voor het maken van een animatie video

30/12/2020
|
53
to do animatievideo

Een animatie video maken kan voor verschillende redenen. Voorbeelden hiervan zijn een campagne, om een moeilijke boodschap uit te leggen of als bedrijfsvideo. Maar wat moet je nou wel of juist niet doen in zo’n animatie video? In deze blog leggen wij dat jou uit door middel van een aantal tips. Veel leesplezier!

Tip 1: gebruik storytelling

Storytelling wil zeggen dat je een boodschap overbrengt in verhaalvorm. Een verhaal biedt nu eenmaal structuur en context. Dat vinden mensen fijn, en het is effectief omdat ze de boodschap op deze manier beter begrijpen en interessanter vinden. Gebruik dus storytelling wanneer je een animatie video gaat maken.

Tip 2: maak het niet te lang

Niet iedereen kan zijn of haar aandacht lang bij één ding houden. Maak de animatie video daarom niet te lang, zodat de aandacht er vol bij is tijdens de animatie video. Probeer dus niet alles te willen vertellen. Dan bestaat er de kans dat de kijkers de belangrijkste dingen wellicht niet onthouden, omdat er zoveel verteld wordt in een korte tijd. Houd de animatievideo dus compact.

Gerelateerd nieuws  Handelen in crypto voor iedereen

Tip 3: gebruik de juiste tone of voice

De tone of voice is heel belangrijk in een animatie video. Het moet namelijk passen bij jouw bedrijf en waar je voor staat. Zorg daarom dat de tone of voice in de animatievideo niet afwijkt van de tone of voice in jouw overige content. Herkenbaarheid is nu eenmaal belangrijk.

Tip 4: een animatie video laten maken

Is er iemand in jouw bedrijf die een animatie filmpje professioneel kan maken? Dan zit je goed. Zo niet, ga er dan niet zelf mee aan de slag. Dit komt waarschijnlijk goedkoop en onprofessioneel over. En dat wil je natuurlijk niet. Een animatie video maken kun je ook laten doen door een professioneel team. Zij hebben hier ervaring mee en kunnen jou helpen met de animatievideo, natuurlijk wel op basis van jouw wensen en voorkeuren.

Recent

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Waarom jij de beste prostaat vibrator in je collectie moet hebben

31/08/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!