Tips voor het maken van een animatie video

30/12/2020
|
172
to do animatievideo

Een animatie video maken kan voor verschillende redenen. Voorbeelden hiervan zijn een campagne, om een moeilijke boodschap uit te leggen of als bedrijfsvideo. Maar wat moet je nou wel of juist niet doen in zo’n animatie video? In deze blog leggen wij dat jou uit door middel van een aantal tips. Veel leesplezier!

Tip 1: gebruik storytelling

Storytelling wil zeggen dat je een boodschap overbrengt in verhaalvorm. Een verhaal biedt nu eenmaal structuur en context. Dat vinden mensen fijn, en het is effectief omdat ze de boodschap op deze manier beter begrijpen en interessanter vinden. Gebruik dus storytelling wanneer je een animatie video gaat maken.

Tip 2: maak het niet te lang

Niet iedereen kan zijn of haar aandacht lang bij één ding houden. Maak de animatie video daarom niet te lang, zodat de aandacht er vol bij is tijdens de animatie video. Probeer dus niet alles te willen vertellen. Dan bestaat er de kans dat de kijkers de belangrijkste dingen wellicht niet onthouden, omdat er zoveel verteld wordt in een korte tijd. Houd de animatievideo dus compact.

Gerelateerd nieuws  Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

Tip 3: gebruik de juiste tone of voice

De tone of voice is heel belangrijk in een animatie video. Het moet namelijk passen bij jouw bedrijf en waar je voor staat. Zorg daarom dat de tone of voice in de animatievideo niet afwijkt van de tone of voice in jouw overige content. Herkenbaarheid is nu eenmaal belangrijk.

Tip 4: een animatie video laten maken

Is er iemand in jouw bedrijf die een animatie filmpje professioneel kan maken? Dan zit je goed. Zo niet, ga er dan niet zelf mee aan de slag. Dit komt waarschijnlijk goedkoop en onprofessioneel over. En dat wil je natuurlijk niet. Een animatie video maken kun je ook laten doen door een professioneel team. Zij hebben hier ervaring mee en kunnen jou helpen met de animatievideo, natuurlijk wel op basis van jouw wensen en voorkeuren.

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Hoeveel kun je echt besparen met een warmtepomp?

|
Financieel, Wonen

Navigeren naar de juiste zorg dekking: een gids voor jongeren

|
Financieel

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

|
Financieel, Gezondheid

De waarde van klantloyaliteit voor elk bedrijf

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!