Tips voor stressvermindering die écht werken

17/04/2021
|
103
voetmassage rotterdam

Soms kan het even allemaal teveel worden en heb je het gevoel dat alle stress je even teveel wordt. Het is dan heel belangrijk te luisteren naar je lichaam en direct actie te ondernemen. Het laatste wat je wil is tegen een burn-out aanlopen, waardoor je juist nog verder van een rustgevoel verwijderd bent. In deze blog staan enkele tips tegen stress die écht werken en ze zijn nog makkelijker dan je zou verwachten ook.

 

Kom ik beweging

Je zou verwachten dat je bij veel stress juist rust zou moeten nemen, maar het tegenovergestelde is waar. Dat onrustige gevoel van stress is het hormoon adrenaline, door te sporten kun je dit afbreken. Daarnaast heb je even de tijd om je hoofd helemaal leeg te maken. Sporten zorgt er ook nog eens voor dat je een gelukkig makend stofje aanmaak, waardoor je je een stuk meer ontspannen voelt. Je hoeft niet meteen de sportschool in, vanuit thuis kun je ook prima bewegen.

 

Take it easy

De grootste oorzaak van stress is ontzettend veel dingen tegelijkertijd te willen doen. Vooral bij creatieve en ondernemende mensen komt dit veel voor. Door het jezelf niet zo moeilijk te maken kun je echt enorm ontspannen. Spreek met jezelf af dat je maar één taak mag afronden op je vrije dag. Pak bijvoorbeeld de tuin aan of de garage, maar niet meer alles tegelijkertijd. Gun jezelf dat voldane gevoel door het uitvoeren van de taken voor de dag.

Gerelateerd nieuws  De stappen van persoonlijke groei

 

Voetmassage Rotterdam

Of je nu loopt, slentert, huppelt of rent, je voeten hebben heel wat te voorduren. Ook opgekropte emoties kunnen zich vasthouden in je lichaam, met een voetmassage Rotterdam kun je de pijn flink verzachten en verminderen. Voetmassage Rotterdam kan blokkades op heven zodat energie weer vrij door je lichaam kan stromen. Daarbij zorgt het ok nog eens voor een betere stofwisseling, wat mooi is meegenomen.

 

Denk aan je vitamientjes

Als je een tijd niet in de zon bent geweest kun je makkelijk een vitamine D tekort oplopen. Naast de zon zijn er nog veel van dit soort vitamines die je misschien niet binnenkrijgt. Eet je bijvoorbeeld wel genoeg groentes en fruit? Je zou kunnen overwegen supplementen te kopen om er zeker van te zijn dat je je vitamines binnen krijgt.

Recent

Succesvol outplacementtraject? Let hierop

28/11/2023

De beste beautytips op een rijtje

22/11/2023

De magie van verlichting in de woonkamer

16/11/2023

De 5 leukste drank cadeaus voor de feestdagen

16/11/2023

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

16/11/2023

Meer in deze categorie

Het nieuwe gezicht van bedrijfsafval ophalen: een sprong naar duurzaamheid

|
Gezondheid

De gezondheidsvoordelen van een biologisch matras

|
Algemeen, Gezondheid

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

|
Gezondheid, Ontspanning

Sneller spiergroei? Bekijk deze blog!

|
Gezondheid
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!