Tot aan je pensioen met een lach naar je werk

16/06/2021
|
67
loopbaantest

De pensioenleeftijd zal in de aankomende jaren alleen maar verder gaan stijgen. Dit betekent dus dat iedereen langer zal moeten gaan doorwerken. Het is begrijpelijk dat je niet jarenlang gemotiveerd kan blijven voor een functie. Het is dan ook logisch dat je soms behoefte hebt aan meer uitdaging of afwisseling binnen je werk. Vroeger was het normaal dat je je hele leven in dezelfde functie voor dezelfde baas bleef werken. Tegenwoordig is het echter veel normaler om je te blijven ontwikkelen en zodoende door te groeien naar andere functies of misschien wel een heel ander beroep of werkveld.

Blijf in gesprek met je werkgever

Als het goed is heb je minstens 1 a 2 keer per jaar een voortgangsgesprek met je manager over jouw functie en presteren. Een gesprek als dit is de ideale kans om jouw wensen op tafel te leggen. Als je bijvoorbeeld gemotiveerd raakt door je salaris dan kun je dat het beste bij zo een gesprek aangeven. Als je merkt dat je de functie te eentonig begint te vinden of dat je behoefte hebt aan meer uitdaging dan is dat helemaal niet raar. Het is namelijk logisch dat je niet 10 jaar lang precies hetzelfde werk wilt doen, tenzij je het heel erg leuk vind natuurlijk. Het is juist beter om dit aan te geven zodat je jouw werkgever ook de kans kunt bieden om jou hierin tegemoet te komen. Als je dit niet aangeeft dan ga je het misschien buitenshuis zoeken terwijl de werkgever jou wellicht graag tegemoet wilde komen.

Gerelateerd nieuws  Zuiniger met je spullen zijn

Durf te dromen

Wat ook belangrijk is als het gaat om jouw ontwikkeling is dat je moet blijven dromen. Het is namelijk nooit te laat om bij te leren of te switchen naar iets wat jou leuker lijkt. Doe bijvoorbeeld een loopbaantest. Door het doen van zo’n test kun je zien waar jouw interesses liggen en welke functies hierbij wellicht geschikt voor jou zijn. Veel mensen zitten op latere leeftijd hun tijd vaak maar uit binnen hun functie. Maar hoe fijn is het als je tot op de dag van jouw pensioen gemotiveerd naar je werk kunt gaan.

loopbaantest

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Boost je CRM systeem: Zo doe je dat!

|
Algemeen, Financieel

Wat kan een bedrijfsanalist voor jou betekenen?

|
Financieel

Hoe blijf je je onderscheiden in de markt? 

|
Financieel

Wanneer moet ik kiezen voor een nieuwe baan?

|
Financieel
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!