Verantwoord kleding kopen

19/11/2020
|
158
black bananas koncept store

We kennen het allemaal wel, te veel kleren in onze klerenkast. Vaak komt dit omdat we te impulsief zijn of ervan houden om veel te winkelen. Waarschijnlijk heb je zelfs nog kleren liggen die je nog nooit aangehad hebt of erger nog, die je gekocht hebt maar uiteindelijk toch niet leuk vindt om te dragen. Als je meer verantwoord wilt leven en op de uitgaven wilt letten, dan moet er een verandering komen in je denkwijze. Je moet meer controle krijgen over wat wel en wat niet genoeg is voor je. Vind je het lastig om een begin hieraan te maken? Hieronder zullen we wat tips geven over hoe jij dit kunt toepassen.

Tips

Vaak kopen we kledingstuk omdat we het er leuk uit vinden zien. Hierdoor kopen we vaak meer dan dat we nodig hebben. Ga tijdens het winkelen bij jezelf na hoe vaak je het aan gaat doen, voor welke gelegenheden je deze gaat gebruiken en bij welk ander kledingstuk het eventueel past. Koop niet te veel verschillende soorten kledingstijlen, want vaak draag je alleen je favoriete soort. Als je al deze stappen bent nagelopen, koop dan pas eventueel de kleding. Zo voorkom je teleurstelling en dat iets niet past bij je eigen garderobe. Je kunt ook duurzaam inkopen door voor een product te kiezen van hoge kwaliteit. Deze zijn vaker iets duurder maar gaan wel veel langer mee. Een goed voorbeeld hiervan is black bananas koncept store.

Gerelateerd nieuws  Algemene info over het K9 tuig

Ten tweede is het verstandig om eens te berekenen hoeveel je uitgeeft per maand aan kleding. Voor sommige mensen komt het als een verrassing als ze eenmaal zien hoeveel ze daadwerkelijk uitgegeven hebben. Probeer een budget te maken aan de hand van je inkomen. Zo houd je jouw uitgaven in de hand en koop je niet onnodig veel kleren.

Tegenwoordig kun je ook makkelijk online shoppen. Een voordeel hiervan is dat de prijzen overzichtelijk en bij elk product weergegeven staan en je zo kunt zien hoe hoog het eindbedrag oploopt. Zet eventueel een limiet op je bankpas zodat je niet te veel kunt spenderen. Online winkels hebben ook vaker kortingen, maak hier goed gebruik van.

Ten slotte kun je nog eens door je kledingkast gaan. Heb je veel kleren die je nooit aandoet? Vraag jezelf dan af of je deze ooit aan zult doen. Geef overbodige kleren aan een kringloopwinkel of geef ze door aan iemand in de familie.

black bananas koncept store

Recent

De bekendste Nederlandse influencers

26/09/2023

Je telefoon beschermen met deze 5 tips!

13/09/2023

Een reis naar innerlijke rust en gezondheid

11/09/2023

Rustige maar chique werksfeer creëer je zo

07/09/2023

De vele voordelen van sedum matten

04/09/2023

Meer in deze categorie

Hoe voer je een zoekwoorden onderzoek uit? 5 Handige tips

|
Algemeen, Diensten

Doelgroep Overijssel versus het Westen op social media

|
Algemeen, Diensten

5 manieren waarop je noppenfolie kunt gebruiken

|
Diensten

De impact van thuiswerken

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2023
hello world!