Verhuur je huis niet zomaar aan iemand

12/11/2019
|
195
huis verhuren aan expats

Wanneer jij een tweede woning hebt om te verhuren wil je dat deze zo snel mogelijk bezet is. Expats kunnen je hierbij helpen. Voor degene die niet bekend zijn met de term expats, dit zijn mensen die permanent of voor onbekende tijd in ons land verblijven. In de meeste gevallen is werk de reden van het verblijf. Meestal hebben deze mensen een andere culturele achtergrond dan Nederlanders. Deze expats staan erom bekend hoog opgeleid en goed betaald te zijn. Het komt nog wel eens voor dat de relatie tussen huurder en verhuurder niet al te best is en dat er hierdoor problemen ontstaan. Wil je jouw huis verhuren aan expats hoef je je hier geen zorgen over te maken.

CBS

Het CBS heeft zijn werk goed gedaan en op dit gebied hebben ze alle cijfers op tafel gelegd. Volgens hun metingen verblijven er momenteel ongeveer 390.000 expats in Nederland. Dit klinkt misschien als heel veel, maar toch is dit niet echt zo. Bij Nederland ligt dit percentage op 4,5% terwijl dit bij landen als Luxemburg en Zwitserland op respectievelijk 26% en 13% ligt. Nederland onderscheid zich op een andere manier van de landen op deze lijst. Zo komt het als derde op de lijst van expats met een hoog beroepsniveau. Die kunnen we toch mooi in onze zak steken.

Gerelateerd nieuws  5 tips om je huis in Geleen te verkopen

Tips

In je zoektocht naar goede huurders kom je al snel uit bij deze expats. Wanneer je een tweede woning hebt moet je dus kijken of deze geschikt is voor verhuur aan expats. Vooral steden in de randstad hebben een voordeel. Staat jouw woning in Amsterdam, Den Haag of Rotterdam zit je qua locatie waarschijnlijk goed. Locatie is echter niet alles. Deze potentiële huurders hebben allemaal wensen en behoeftes. Op hierop in te spelen kun je de volgende tips volgen. Zo maak je jouw woning aantrekkelijk voor deze mensen.

Tip 1 à Neutrale inrichting. Hoewel de meeste mensen een voorkeur hebben als het om inrichting kunnen zij een neutralere inrichting vaak waarderen.

Tip 2 à Propere woning. Zorg ervoor dat de woning schoon en opgeruimd is wanneer je deze presenteert.

Tip 3 à Voorzieningen. Er zijn een aantal voorzieningen die jouw woning gewoon moet hebben in dit geval. Denk aan een volledig uitgeruste keuken en een smart-TV.

 

huis verhuren aan expats

Recent

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

18/04/2024

Duurzaam reizen: hoe kun je milieubewust op vakantie gaan?

17/04/2024

De rol van preventieve zorg in zorgverzekeringen

26/03/2024

5 Handige borduurtips

20/03/2024

Wat doet een mediator?

20/03/2024

Meer in deze categorie

Vijf handige tips voor een soepele verhuizing

|
Wonen

Hoe je als expat een woonruimte vind

|
Wonen

Een onvergetelijk huisfeest organiseren: zo doe je dat

|
Ontspanning, Wonen

Hoe maak je optimaal gebruik van je zonnepanelen?

|
Wonen
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!