Verschillende vormen van tunen

09/06/2021
|
190
stage 2 tuning

Tunen gaat om het aanpassen van jouw auto om de prestaties van jouw auto te kunnen verbeteren. Je kunt je auto zowel van binnen als van buiten aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld een spoiler op je auto laten plaatsen, maar ook systemen in jouw auto laten aanpassen. Er zijn verschillende gradaties en vormen van tunen die populair zijn. Zo heb je bijvoorbeeld stage 1 tunen, maar ook stage 2 en zelfs stage 3.

Tunen in stage 1

Stage 1 tunen is eigenlijk de minst ingrijpende variant. Hierbij gaat het dan ook om het verbeteren van je auto door middel van software matige aanpassingen. Hierbij ligt de focus op het optimaliseren van het motormanagement van je auto. De meeste auto’s bezitten namelijk over een standaard software die niet volledig gebruik maakt van de mogelijkheden van de motor. Door stage 1 tunen wordt de motor dus beter en meer volledig benut. Deze manier van tunen is het meest betrouwbaar en beschadigd dan ook niks aan de auto. Om die redenen is stage 1 tunen dan ook een populaire keuze voor velen.

Het verschil met stage 2 tuning

Stage 2 tuning gaat een stap verder dan alleen het optimaliseren van software. Bij stage 2 tuning komt ook hardware om de hoek kijken. Je gaat je auto hierbij dan ook een mechanische upgrade geven door onderdelen te vervangen of toe te vagen. Denk bij deze fase bijvoorbeeld aan het toevoegen van een turbo en andere injectoren. Deze vorm van tunen duurt vaak langer omdat er daadwerkelijk hardware moet worden geplaatst of aangepast. Door middel van verschillende tests van de auto kan de optimale vorm van de auto bereikt worden.

Gerelateerd nieuws  Jouw rijbewijs halen in omgeving Delft

Stage 3 tunen

De meest zware variant van tunen is de derde fase. Hierbij gaat het echt om het vervangen of plaatsen van grote hardware producten. Denk hierbij aan een grote turbo die zorgt voor een toename van koele lucht naar de motor. Deze toename van koele lucht zorgt ervoor dat de motor nog meer verbeterd wordt ten opzichte van bijvoorbeeld de stage 1 of stage 2 manier van tunen. In deze fase wordt de ECU van de auto volledig onder handen genomen en aangepast, het gaat hier dan ook echt om maatwerk.

stage 2 tuning

Recent

Psychologische aspecten van webdesign

04/07/2024

Wat zijn de eerste stappen bij het plannen van een bruiloft?

27/06/2024

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

25/06/2024

Waarom een open dag waardevol is

21/06/2024

Jezelf herontdekken: een aantal tips

17/06/2024

Meer in deze categorie

Psychologische aspecten van webdesign

|
Diensten

Deze elektrische auto's zie je het vaakst

|
Diensten

Steeds meer vrachtwagens op de weg

|
Diensten

De toekomst van online marketing

|
Diensten
© Copyright Crinnkle Webdesign 2024
hello world!