Vind jij wiskunde leuk of heb je er een hekel aan?
Het vak wiskunde, je moet er van houden. Het jammere is dat veel mensen er niet van houden omdat ze er niet goed in zijn of het heel moeilijk vinden. Dat laatste is niet erg, omdat wiskunde van nature gewoon wat moeilijker is. Vraag het maar aan je ouders of aan je opa of oma. De kans is groot dat een van hen ook moeite had met het vak. Je leert er wel van alles, bijvoorbeeld:
- Hoe je verbanden kunt zien en hoe je deze kunt begrijpen
- Hoe je leert werken aan de hand van een systeem
- Onderzoeken hoe iets werkt
- Hoe je op een actieve én creatieve manier oplossingen kunt zoeken
De indeling van een wiskundeles
Wiskunde is een vak dat je terugvind op elke school in Nederland. Tenminste, op het middelbare onderwijs en alles wat daarna komt. Wiskunde wordt ook op verschillende niveaus gegeven, dit omdat niet iedereen er even goed in is. Oefening baart kunst zeggen ze wel eens en dit geld ook voor wiskunde. Zo leer je het vaak immers het beste. Jouw docent zal je hier dan ook de ruimte voor geven. Een gemiddelde les op het middelbaar onderwijs duurt 45 minuten. Van deze 45 minuten krijg je ongeveer 10 minuten uitleg, 5 minuten om vragen te stellen en een half uur om aan opdrachten te werken en te oefenen. Vaak mag je ook werken in groepsverband, zo kun je elkaar helpen. Een student die een andere student wat uitlegt werkt vaak een stuk beter. Extra lessen wiskunde komen ook vaak voor. Meestal is dit in tussenuren of na school.
Brainteasers
Op jouw geest en brein scherp te houden hebben wiskunde-fans iets bedacht. De brainteaser puzzles. Dit zijn verschillende soorten raadsels en uitdagingen voor mensen die in hun vrije tijd bezig willen zijn met rekenen en wiskunde. Je leeftijd maakt trouwens niets uit. De raadsels en puzzles zijn namelijk geschikt voor jong en oud. Je kunt zelf ook een custom brainteaser maken. Hier zijn verschillende websites voor. De inhoud van de custom brainteaser blijft hetzelfde, maar je veranderd het design.